Jump to content

Podjela imovine


mail

Preporučene objave

Molio bih vas za savijet u vezi imovine iz ženinog prošlog braka,naime kuća je sagrađena u dvorištu roditelja bivšeg muža koji više ne živi tamo i koji je u sukobu sa roditeljima jer mu nedozvoljavaju da sa novom ženom živi u toj kući..

žena mi razmišlja pokrenuti sudski postupak jer još i dan danas otplaćuje kredite za tu kuću iako ne namjerava za sebe tražiti ništa,nego želi da se dio prepiše na sina iz prvog tog braka.Kake su joj šanse na sudu pošto je kuća na zemljištu njegovih roditelja.Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

supruga ima pravo na pola imovine koju je stekla zajedničkim radom u braku sa bivšim suprugom, a pri tome je irelevantno što je kuća o kojoj govorite građena na nekretnini koja je u vlasništvu njegovih roditelja.

 

bez poznavanja detalja ne može se reći više, ali ima pravo na pola kuće, ukoliko su je izgradili zajedno.

 

potrebo je pokrenuti postupak za diobu bračne stečevine, u kojem će po pravomoćnosti ona dobiti vlasništvo nad svojim dijelom imovine, te onda istu može prenijeti sinu ili kome god hoće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle ima pravo na dio svega što su stekli zajedničkim radom u braku. ako žena još plaća kredit za kuću pretpostavljam da je riječ o kući koja je izgrađena u tom braku, pa ima pravo na pola...

 

pitanje je:

na čije ime glasi kuća?

ima li još kakve imovine veće vrijednosti koja je nastala zajedničkim radom u tom braku ( npr. automobil )

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-Kuća je sagrađena bez ikakovih dozvola u dvorištu umjesto šupa koje su srušene.Tako da nije uvedena na ničije ime(vlasnici svega su roditelji od bivšeg),da bi se do nje došlo mora se proći kroz kuću od roditelja.

-Bivši muž je automobil i čamac prodao još dok je trajala rastava.

-Rastava je nastupila zbog njegove prevare i fizičkog nasilja te su je izbacili bez ićega(u onome što je imala na sebi) na cestu i sina joj nisu dozvolili viđati sve dok joj sudski nije dodjeljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija