Jump to content

Savjet-HITNO-alimentacija


angelo

Preporučene objave

Molim sve koji nešto konkretno znaju za savjet.

Naime moja kći upisala je medicinski fakultet 2000 godine u Splitu,Tekuće godine navršila je 26 godina života.Međutim trenutno je upisana na 3 godinu studija.Od fakulteta sam dobio potvrdu da je redovno upisana.Kako je to moguće??Što da radim,pošto s ovakvim tempom studiranja može biti REDOVAN student tko zna koliko.Što kaže Bolonjski proces studiranja,i da li ona studira po njemu ili po “starom “sistemu:Pročitao sam statut fakulteta(Split),ništa mi više nije jasno.Stoga molim stručnu pomoć.Što kaže sudska praksa?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gospodine, Medicinski fakultet ne poznaje izvanredno studiranje, nego samo redovito. ne znam što Vam nije jasno. Postoje načini da MFST Vašoj kćeri izda potrdu o redovitom studiranju i nakon pada godine nekoliko puta, ako ste na to aludirali.

 

Glede Vaše zabrinutosti:

 

Vi ste obveznik uzdržavanja svoje kćeri, i plaćate joj alimentaciju. Dužni ste je uzdržavati sve dok se ona redovito školuje. I da Vam kažem, za sud nije bitno piše li na potvrdi sa Fakulteta "redovito" ili "izvanredno" školovanje, jer Obiteljski zakon pod "redovnim školovanjem" kada je riječ o obveznom uzdržavanju nije mislio na takvu podjelu vrste studija.

I jedna novost za Vas tatice: budite sretni da Vam se kći školuje i da joj plaćate alimentaciju, ipak je ne dajete nekome tko nije vaše dijete, već Vašoj kćeri!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija