Jump to content

Razvod, skrbnistvo i preseljenje u drugu zemlju


leyline

Preporučene objave

Iako vec duze vrijeme podsvjesno znam da je razvod neizbjezan, nadala sam se da do toga nece doci. Nazalost, moja predvidanja su se obistinila i znam da me uskoro ocekuje taj neizbjezan korak.

Zanima me koliko sam postupak traje u slucaju sporazumnog razvoda a koliko otprilike u slucaju da on ne pristane na razvod. Situacija je takva da zelim puno skrbnistvo nad djetetom jer je otac sklon nasilju. Kako sam dobila poslovnu priliku u inozemstvu(USA konkretno) zanima me da li, u slucaju da dobijem puno skrbnistvo, mogu li dijete povesti sa sobom bez ikakvih tezih zakonskih posljedica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

vidim da ti već dugo nitko nije odgovorio....bojim se da ti ni ja neću pomoći..... ne znam u kojoj si uopće fazi.....

sporazumni razvod je vrlo brz, još brži ako ne podižeš tužbu za rastavu...u mom slučaju, suprug je bio protiv ali je išlo ovim tempom - tužba za razvod, rasprava, mirenje na czsk (neuspjelo), nova rasprava i brak je bio razveden.... (cca 6 mjeseci, ovo se smatra vrlo brzim)

odlazak sa djetetom.... ja imam ovdje jako negativno iskustvo..... ako te zanimaju detalji, javi se.... uglavnom, nakon rastave će sud odrediti (ili ćete se vi dogovoriti) uvjete viđanja tvog supruga sa djetetom. ako želiš otići vani, moraš podnijeti zahtjev za promjenom uvjeta viđanja između njih dvoje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija