Jump to content

sudska praksa kod utvrdjivanja alimentacije


furia

Preporučene objave

pitanjce... otac moje djecene zeli vise isplacivat alimentaciju koju je isplacivao dosad (za dvoje djece 2,5 i 4 godine 1.650 kn + pola rezija) jer tvrdi da mu je previse. troskovi vrtica od 9 mjeseca rastu za 500 kn i on je puko na mom prijedlogu da snosi dodatnih 250 kuna (sto bi iznosilo 1.900 kn + pola rezija) pa trazi da alimentaciju utvrdjuje sud racunajuci da ce mu odredit minimalnu s obzirom na prijavljena primanja. prijavljen je na 3.800 kn, ali ima dodatne zarade na dnevnicama, nocninama itd. tako da mjesecno zaradi 6 - 7 tisuca kuna. od toga se kreditno opteretio oko 4. 000 kuna mjesecno, nemam pojma gdje mu je ta lova. hoce li sud uzeti u obzir, s obzirom na prijavljenu placu, da on ima novaca otplacivat 4.000 kuna, placat alimentaciju i zivjet od toga bez obzira na 3.800 kn prijavljene place? zna li netko otprilike imam li sanse dobit nekakvih 2.200 kuna alimentacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo mi je čudno, kažete da je prijavljen na 3.800,00 kn, te da ima dnevnice, noćne itd. Pa i to se obračunava u plaći, (trebalo bi). Ako radi kod privatnikam, vjerojatno je prikazana jedna plaća, a dobiva sigurno veću. Vi svakako pokrenite parnicu -sudsku za određivanje visine alimentacije. Vjerojatno niste bili u braku, pa se niste sudski i rastali, jer da jeste i to bi bilo regulirano. Sud u praksi u obzir uzima koliku je alimenatciju plaćao do sada, te je najvjerojatnije da će potrvditi vaš prvi novčani iznos koji ste za djecu dobivali tj. 1650 kn plus režije. Međutim, odrastanjem djece, veći su i troškovi, tako da na sud iznesite točne troškove koje imate, tj. hrana, stanovanje, lijekovi, sredstva za njegu, dodatne aktivnosti, zdravlje, školovanje, vrtić, režije itd. Ne znam jeste li zaposleni. Njegovi krediti ne ulaze u obzir, oni su zdanja stvar, koje sud u praksi ne uzima baš u obzir. Jer vaš bivši je morao znati u trenutku podizanja kredita da ima dvoje djece, znači sve one troškove koje on ima nakon rođenja tj. od kada ne živi sa vašom djecom ne uzimaju se u obzir, jer on mora biti svjestan da je dužan uzdržavati djecu dok su njegovi interesi i potrebe zadnja stvar. Na sudu zatražite da oni od njegovog poslodavca zatraže visinu primanja npr. zadnjih godinu dana, kao i da sud od banke za koju vi raspolažete saznanjima da je podigao kredit, zatraže potvrdu o visini kredita. Znate, za odgoj i čuvanje djece nema cjene, a njegovo je samo da plati , pa ne vidim u čemu je problem. Također je i on kao otac dužan brinuti također o njihovom odgoju, egizstenciji i dr. Savjetovala bih vam da nakon donesene presude o visini alimentacije, zatražite ovrhu na njegovu plaću tj. da se alimenatcija odbija od njegove plaće. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija