Jump to content

kapara - predkupoprodajni ugovor


bos

Preporučene objave

Suprug i ja kupujemo stan na kredit. Stan ima hipotekarno opterečenje. Prodavatelj nas traži kaparu kod sklapanja predkupoprodajnog ugovora. Mi ju ne želimo dati dok ne raščisti gruntovni izvadak. Da li nas predkupoprodajni ugovor obvezuje da ju moramo dati?

MOLIM ZA SAVJET, AKO MI GA TKO MOŽE DATI!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U predkupoprodajnom predugovoru se podrazumijeva da se da kapara. Ona obvezuje i kupca i prodavatelja. No iz vlastitog iskustva znam da ako je stan opterećen,da se sve može odužiti i da se možete načekati do unedogled. Jer treba skinuti teret, a nakon toga čist vlasnički list bez tereta,ako kupujete,a kupujete na kredit. Ja sam potpisao kupoprodajni predugovor, i dao lijep novac za kaparu, a prodavatelj nikako da nabavi vl. list. Savjetujem vam da date kaparu, potpišete predugovor, ali navedite da stan mora očistiti od hipoteke u roku od 60 dana, ili neko duže vrijeme. U protivnom vam ima vratit duplu kaparu,pa nek se misli.... Ako je ozbiljan prodavatelj tako će i napraviti. Imam nešto slično kao i vi, samo ja nisam napisao u predugovoru za koji vremenski rok da on to uradi pa me sada vuče za nos. Eto iz vlastitog iskustva,obavežite ga rokom za čišćenje tereta. Pozdrav i Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija