Jump to content

molim savjet-pravo prolaza......


mister-ivek

Preporučene objave

molim pravne stručnjake da mi daju savjet..ovako....

1953.g ( nije štamparska greška) Kotarski sud u Petrinji donio je presudu kojom čestica A (susjedova ) ima pravo PROLAZA, PROVOZA I PROGONA STOKE preko moje B čestice, što se i radilo bez problema do prije 15g. dok su bili živi majka i sin koji su ishodovali tu presudu. Poslije njihove smrti, njihovo imanje je totalno zapušteno i obraslo u šikaru i džunglu pošto nemaju bližih srodnika i nasljednika, a daljnja rodbina nije zainteresirana za rješavanje imovinskih prava zbog male čestice i upropaštene i oronule kuće. PITANJE: da li postoji neki način ili zakonski rok zastare, ukoliko se to pravo prolaza ne koristi, tj , nema ga tko koristiti, i na koji način bi se to pravo moglo dovesti u pitanje, ali sa što manjim troškovima zbog moje loše financijske situacije, konkretnije da li mogu podnijeti osobno nekome zahtjev za ukidanje i kome bez pomoći skupih i sporih odvjetnika, iz razloga što postoji realna mogućnost da se možda jednog dana nasilno useli netko sasvim nepoznat i počne tražiti pravo za koje nije ni orao ni kopao, a postoji mogućnost izlaza prema drugoj strani imanja, samo što su nekad bili u pitanju osobni odnosi moje obitelji i inat te majke i sina prema nama.....( a svejedno su u zemlji već istrunuli obadvoje) Kaže stari narod -SVAKA SILA ZA VREMENA- ako me razumijete......da li se tu uopće može nešto učiniti...hvala na savjetima. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podigni zicu (najjeftinije) oko svoje parcele i prati situaciju: ako se nitko ne buni, nemas problema. Ako ti netko posalje kakvu sudsku prijavu, a ti pokreni pitanje dospjelosti i nadji svjedoke koji ce potvrditi da nitko tuda ne prolazi vec toliko godina.

Ne zaboravi slikati parcelu prije nego krenes u ogradjivanje. Eto. To bi bilo najjeftinije.

Sretno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve sam razumio i shvatio-žica kao postojeća ograda oko moje parcele već postoji uokolo, čak i tamo gdje su nekad postojala vrata prema meni---a to je i najbolje--zašto da se ja nerviram-ako IKADA iko dođe na tu česticu neka ON dokazuje bilo kakva prava koja vjerojatno neće moći dobiti s obzirom da može napraviti izlaz prema bočnoj strani-ali nevjerujem da će iko doći na selo u vukoje+binu i krčiti džunglu zbog parcele od 100-njak čhv i urušene propale kuće...hvala još jednom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija