Jump to content

Molim pomoc! O najmodavcima


nokoment

Preporučene objave

Molim ako može što jednostavniji odgovor. Naime, živim u očevu stanu, nismo napravili podstanarski ugovor. Nedavno sam otvorila obrt te bi mi odgovaralo napraviti pod. ugovor da mogu pravdati račune od režija itd. preko obrta. Naravno da bih stavila stanarinu sto je manje moguce,primjera 100 kn.! E, sad da li je to moguce?, i kakvi bi mi bili porezi i prirezi na tu svotu (naravno da bi ih sama placala)????? HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako malu cijenu zakupa neće priznati PU. U tom slučaju oni će sami odrediti cijenu temeljem lokacije nekretnine koja se daje u zakup.

Na navedenu cijenu iz ugovora o zakupu PU izdaje zakupodavcu rješenje o porezu i to na način da se od cijene najma odbije 30% troškova a na ostatak se obračunava porez fiksno 15% + prirez.

Na kraju godine zakupodavac nije obvezan podnijeti godišnju prijavu poreza jer se ovako razrezan porez smatra konačnim obračunom.

Plaćanje poreza je obveza zakupodavca. U praksi se često susrećemo sa činjenicom da zakupoprimac plaća taj porez, no taj trošak mu se ne priznaje kao trošak poslovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija