Jump to content

slobodni dani za skolovanje


Francuz

Preporučene objave

Pozdrav !

 

Imam jedno pitanje vezano za slobodne dane za skolovanje. Naime, trenutno sam na postdiplomskom i cuo sam nedavno o novom zakonu prema kojem bi firma bila obavezna dati odredjeni broj dana za skolovanje/pripremanje ispita uz GO ukoliko se zaposlenik skoluje sa strane. Napominjem da sam financiram ovaj studij. Jel ta izmjena zakona igra u ovoj situaciji ?

Zahvaljujem na pomoci !

 

Pozdrav,

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledaj što su meni na takvo slično pitanje odgovorili....pod "Korištenje GO-a u svrhu školovanja" od 2.7....uglavnom, taj ti Zakon još nije u primjeni, ali kad i bude...znaš kak je s tim kod nas...ak želi bude ti dal GO, ak ne našel bu način da to izbjegne. Poanta - najbitnije je što ti piše u kolektivnom ugovoru odn. vašem Pravilniku o radu...kod mojeg poslodavca npr. piše da imaš pravo 1 dan za ispit i 5 dana za obranu diplomskog ako te šalje poslodavac...a moj poslodavac nikoga ne školuje.....ja si isto sama plaćam, to ti nikog ne zanima.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takvog novog zakona nema.

 

Primjenjuje se važaći Zakon o radu koji doduše propisuje nešto plaćenih dana za "obrazovanje", no samo ukoliko je tako nešto u svezi glede s interesom poslodavca, odnosno interesom ugovorenog posla.

 

Ukoliko te kači neki Kolektivni ugovor, pogledaj tamo što se smatra pod stručnim usavršavanjem budući da bi tamo moglo nešto biti uređeno povoljnije za tebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija