Jump to content

Uporabna dozvola i još .....!!!


Nokica

Preporučene objave

Pozdrav svima! Imam dva problema.

1.)Živim u obiteljskoj kući koja je sagrađena 1972 godine.Kuća posjeduje građevinsku dozvolu.Uporabna dozvola nije nikada zatražena pa sam ja kao budući nasljednik odlučio i to srediti,međutim...Uvidom u nacrt kuće ustvrdio sam da su gabariti uredni ali je položaj stepeništa različit od nacrta.Da li će mi radi toga biti uporabna dozvola odbijena??

2.)Kad je 1972g. izdana građevinska dozvola uz sadašnju kuću se nalazila i jedna manja stara kuća od cca 45 kvadrata koja je po završetku nove trebala biti uklonjena.Moji međutim nisu uklonili(srušili) tu staru kuću nego su je prenamijenili u garažu,Postoji li mogučnost da to legaliziram?Napominjem da je objekt(garaža) naslonjen na sadašnju kuću.

Hvala na svakom savjetu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ad 1)

Ovo ovisi o ljudima koji ce vršiti tehnički pregled. Formalno bi trebala dopuna/izmjena glavnog projekta ali ako će biti susretljivi ''neće vidjeti''.

U svakom slučaju krajnje minoran problem.

 

Ad 2)

Dopušteno je prema Zakonu o gradnji sagraditi bez građevne dozvole pomoćne građevine na čestici na kojoj se nalazi i obiteljska kuća do 50 m2 (ili manje, a to definiraju prostorni planovi - provjeriti) i visine sljemena krovišta 4 m ako se ne varam (te mora biti prizemnica). Pri ovome se bruto razvijena površina pomoćne građevine zbraja s onom od kuće i zajedno ne smiju premašiti 400 m2 (obiteljska kuća) ili manje (ono što traže lokalni urbanistički propisi). Također mora biti i pozicionirana sukladno urbanističkim pravilima (od međe, ceste i sl...)

Dakle, ako to sve ista zadovoljava onda se opet nekakvim elaboratom ili izmjenom glavnog projekta ona može legalizirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija