Jump to content

žalba na pogrešno parkiranje


grand

Preporučene objave

Naime, stvarno sam parkirao na mjestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom ALI: predao sam u policijsku postaju Crikvenica zahtjev da mi se novčana kazna preinači u mjeru pisanog upozorenja sukladno čl.295.st.5 Zakona o sigurnosti prometa na cestama na koje imam pravo. Načelnik je riješio negativno bez obrazloženja. Prijavio sam sve to u policijskoj upravi Rijeka odsjek za sigrnost prometa na cestama i već 30 dana nema odgovora. Što da radim? Da ih nazovem ili da još čekam? Što ako i oni negativno odgovore da li da idem dalje ili da pustim. Kaznu sam platio ali očekujem povrat iz principa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jeste li sigurni da ste imali pravo na tu mjeru pisanog upozorenja.....????????

možda vam je bio protekao rok, pa je rješenje postalo pravomoćno, te je bilo kasno za bilo kakve zahtjeve.....

u svakom slučaju, ako vas je odbio, vjerovatno s razlogom......

na vašem mjestu ne bih niti zvala niti išta očekivala, jer ste kaznu platili, pa ovo sve nema svrhu....

mislite da će vam biti novac vraćen? teško......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, na to imam pravo jer tako aktualni zakon propisuje te ja ispunjavam sve uvjete te odredbe (kazna je do 700kn, nema negativnih bodova, prvi put to tražim u tekućoj godini i nije bilo neposredne opasnosti za ostale sudionike u prometu) no ljudi to ne znaju pa niti ne koriste tu mogućnost. Druga stvar je pitanje da li je to uopće rješenje? Policajac me kaznio u skraćenom upravnom postupku neposrednim opažanjem. No načelnik je na moj prigovor odgovorio bez upute o pravnom lijeku i bez obrazloženja i s mnogim drugim greškama koje su protivne Zakonu o općem upravnom postupku. Taj zakon jasno kaže kako rješenje mora izgledati. Prošlo je 30 dana od kad sam načelnika prijavio Policijskoj upravi Rijeka. Ko zna možda sam ga negdje drugdje trebao prijaviti ili tražiti neku drugu zaštitu. Uglavnom ja sam si zacrtao da ću tih 300kn dobiti natrag naravno ne pod cijenu da košta preko 300kn. Čekat ću još 30 dana pa ću onda krenuti u akciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija