Jump to content

molim pomoć


blue_delfin

Preporučene objave

Molim vas pravni savjet za situaciju u kojoj se nalazim..

 

Suprug i ja smo bili u braku 15 godina. Uz to što je imao problem s alkoholom, neodgovornim ponašanjem prema obitelji, kockom i sl. u jednom periodu našeg braka, prestao je piti i činilo se da se napokon sredio. Otvorio je obrt na moje ime i nakon nekog vremena nastali su opet problemi. Napravio je velike dugove..naravno sad su bili na moje ime.. teško ih vraćam i živim od 1000kn mjesečno zbog toga. izjašnjava se da su dugovi na moje ime i bez obzira što ih je on napravio, oni su moji.Nebih sad objašnjavala zašto sam dozvolila da me psihički zlostavlja uz sve ostalo i uvjeri me da sam glupa i nesposobna za život a ja sam bila ta koja je bila trijezna i bila uz djecu. na kraju je u jednom trenu rekao da ima drugu ženu i to je to.Obrt je zatvoren prije 3.god. Oboje smo sada zaposleni u državnim firmama.Kuća u kojoj živimo glasi na moje ime i kupljena je na hipoteku a akontacija za nju je plaćena prodajom stare kuće koja je kupljena novcem njegove bake. Gruntovno sam upisana kao vlasnik ja.Kuća ima dva kata, sporazumno prije dvije godine smo dogovorili usmeno da on ostane u prizemlju a ja s djecom na katu. Starija kći 18 god. je kod njegove majke jer se školuje u Zagrebu a sada bi trebala i mlađa kći od 15 god.Pokrenuli smo sporazumni razvod braka koji još nije završen .On je u novoj vezi već dvije godine a ja bih trebala odseliti u Autriju i udati se. Ne pristaje na prodaju kuće koju sam predložila niti da me isplati kad je čuo da se želim udati, iako je prije bilo dogovoreno. Prijeti odvjetnicima, da će me izbaciti van,(kaže da je u kući njegova djedovina iako nije imao ostavinsku raspravu niti nešto naslijedio,baka je dala gotovinu da si možemo kupiti kućicu) iako vraćam preko plaće dugove koje je napravio.

-da li mogu obaviti prodaju nekretnine bez njega?

-s obzirom da bih se trebala odseliti u 10 mjesecu u Autriju, mogu li nekako zamoliti sud da se ubrza postupak?I ako odem,i nema me na raspravama, da li se postupak može završiti bez mene prije. Mogu li sud prije odlaska obavijestiti o situaciji i potpisati sve što treba jer neću moći dolaziti?

-i ono što me najviše tišti..potraživanja koja vraćam preko plaće, kada odselim i prekinem radni odnos,da li je moguće sa potražiteljima dogovoriti, da sačekaju iplatu ili prodaju i mogu li opunomoćiti odvjetnika da stopira eventualne ovrhe jer bih isplatom dijela kuće ili prodajom namirila potraživanja.

-da li mi i dalje bivši suprug može raditi probleme umjesto da me napokon pusti da živim u miru i što dalje od njega nakon toliko godina teškog života?

-djeca me podržavaju i uz mene su, pitanje skrbništva bih pustila sudu jer smatram da ću djeci više pomoći ako odem i radim jer sada s 1000kn plaće ni sama ne mogu preživjeti a otac je u radnom odnosu i ne financira ih, smatra da to što žive kod njegove majke znači isto kao da daje alimentaciju.

Jednostavno ne znam što da napravim..osjećam se izgubljeno..

 

Od srca vam hvala na pomoći i svakom savjetu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija