Jump to content

obiteljska sramota


xxl

Preporučene objave

Prije 25 g. moja se majka razvela od oca i ima pravom. presudu kojom joj se isplačuje alim. i pripada je dio u obiteljskoj kući. Mama živi u stanu koji je otkupila i darovala ugovorom bratu. Nakon svih ovih godina moj brat i šogorica traže od mame da se odrekne dijela očeve mirovine i da napusti stan. Isto tako žele i obiteljsku kuću. Osobno sam nezainteresiran iz za kuću i za stan, ali ne želim da mama završi na ulici. Šogorica je nažalost pravnik sa pravosudnim ispitom i prijeti mami da joj presuda ne vredi ništa i da će je izbaciti van te da mora vratiti dio mirovine. Mama će vjerovatno umrijeti od tuge, a prije toga želi sve što ima pokloniti Caritasu jer ja ne želim ništa.

Kakve su joj šanse da se obrani od grabežljivaca koji ne mogu sačekati još par godina da umre u miru? Može li se raskinuti darovni ugovor i da li joj mogu oteti alimentaciju?

####

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ako sam dobro shvatila....brat može tražiti da se majka iseli iz stana, obzirom da mu je ona poklonila taj stan (ne znam da li je ugovoreno možda da majka ima pravo doživotnog stanovanja u stanu, što mijenja situaciju?).

Međutim, brat i šogorica ne mogu tražiti da se ona odrekne mirovine, a isto tako ne mogu dobiti niti dio kuće koji je pripao majci. Cini mi se da se ovdje radi samo o pukom zastrašivanju i pustim pričama.

 

Darovni ugovor se može pobijati u roku od najkasnije 3 godine ( ne znam kada je ona darovala stan bratu) ili se može eventualno tražiti da se utvrdi ništavost takvog ugovora (što je poprilično teško-to biste trebali razgovarati s odvjetnikom malo detaljnije ili nekim tko je pravnik-za to ovdje nemam vremena niti prostora), ali u svakom slučaju ne mogu joj oteti dio kuće niti mirovinu. To su gluposti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija