Jump to content

smanjenje plaće radi pljačke


bembola

Preporučene objave

Pozdrav

 

Frendica radi u jednom dućančiću.

Nema nikakvu blagajnu nego se novac drži u drvenoj ladici bez ključa. Prošli tjedan joj je bila strašna gužva i dok je ona posluživala netko joj je iz blagajne (ladice) ukrao 5000kn. Zvala je šefa koji joj je rekao da ne zove policiju. Danas joj je rekao da za pljačku netko treba odgovarat i da će joj od plaće odbit 4000kn u par mjeseci. Na račun joj sjeda 2200 tako da, kad joj i odbije, njoj će ostat crkavica za platit račune. Koje su njene konkretne mogućnosti? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega potrebno utvrditi odgovornost frendice, međutim posebno napominjem da poslodavac nije ovlašten uskračivati niti lipe radniku od plaće bez suglasnosti radnika, stoga ukoliko poslodavca provede u djelo uskratu, treba mu se obratiti sa Zahtjevom za zaštiti prava te u slučaju nepostupanja poslodavca po istom , tužiti ga sudu i obvijestiti nadležnu inspekciju rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da mu svejedno ne može frendica ništa. Jer je drži na minimalcu tako da joj ne može odbijat od plaće koja ide preko računa, nego joj je šef mislio odbijat ono što joj daje na ruke, na crno.

 

Što se tiče njene odgovornosti ona je zadužena za blagajnu ali i za prodaju tako da ne može istovremeno dodavat robu mušterijama i gledat u blagajnu. Tako da ne znam kako to ide onda...

 

Ali sve u svemu, čini mi se da se zeznula u startu što nije zvala policiju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jako je teško zauzet ispravan stav u ovakvim slučejevima, isplata na crno, ne evidentiranje prometa i sl. Nemoguće je na potpuno nepravnu sitauciju primjenjivati pravo ili davati ikakva suvisla mišljenja. Znam da se frendica boji za posao, prima minimalac i plaću na crno, ali ako ne odluči nešto promjeniti i tome se usprotivit uvijek će tako prolaziti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija