Jump to content

Uzdržavanje od roditelja


Anelia

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Molila bih pomoć/savjet za moju situaciju... roditelji su me izbacili na ulicu, imam 19 godina i pocinjem redovito studirati svoj fakultet. Otac je privatnik koji posluje na granici isplativosti a majka mi je doktorica koja trenutno radi i prima mjesecno 9000, no uskoro ce ostati bez tog posla i pitanje je kada ce naci iduce radno mjesto - makar sumnjam da ce joj dugo trebati.

 

Citala sam zakone i pise da su me roditelji duzni uzdrzavati dok se skolujem no bojim se ista sudski pokretati, ako oni ne pristanu bez sudjenja, jer bih imala velike imovinske probleme ako moram placat odvjetnika i na kraju izgubim tuzbu... sto da radim :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

idem na jedan od najtezih fakulteta, uz koji samo mogu odustati od studiranja da mogu raditi kolko mi treba za stan i sve ostalo...

 

Stari je psihicki dijagnosticirano bolestan a stara, kojoj sam ja najvece zlo na svijetu jer je slucajno zatrudnila, mi se otkad, se sjecam sebe, prijeti da ce me izbaciti nakon srednje van jer nisu duzni vise nista...i eto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Užas!

Da doktorica, o bože... !

Dužni su, dužni, svakako! Nisam pravnica, ali toliko znam, jer ako je u slučaju rastave roditelj koji ne živi s djetetom dužan plaćati alimentaciju (dakle, uzdržavati) do kraja redovitog školovanja (a ti se redovito školuješ, zar ne), dužni su onda bogme i roditelji koji nisu rastavljeni. Tu nema sumnje. Pitanje je međutim kako ćeš to ishoditi ako, kao što sama kažeš, ne želiš na sud, a da se s njima može dogovarati, onda se ovo ne bi ni dogodilo. Ja ti predlažem da im ozbiljno kažeš si se raspitala i da je to definitivno njihova obaveza, te da ćeš ih, ako ne pristanu, tužiti. Blefiraj malo, ali budi uvjerljiva.

Izračunaj koliko ti treba za barem skroman samostalan život i traži da ti toliko mjesečno daju. Ako ne pristanu, na tvom bih mjestu ipak odlučila obratiti se sudu. Ne smije se nitko tako ponašati, jedna liječnica bi trebala znati što je odgovornost. Bez obzira začela ona slučajno ili namjerno.

Ma, grrrr... odmah mi tlak skoći na osamsto kad čujem za tak neš.

I još jedna stvar: Nikako, NIKAKOOOOOO nemoj pomišljati da napustiš faks! Nemoj to učiniti zbog svoje budućnosti i zbog svih godina koje te čekaju, jer s faklutetom ti se otvara daleko veći izbor, šire obzori i pružaju mogućnosti. NIKAKO nemoj odustati od fakulteta!

Svako dobro!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno ti hvala.

 

imam baku kod koje sam trenutno smjestena, s oceve strane i ima shizofreniju ... uglavnom je ok al pojedine dane zna biti svakakva...tako da pokusavam vidjeti postoji li realno rijesenje s kojim bih mogla zivjeti negdje odvojeno-ne mogu u dom jer studiram u mjestu stanovanja, a podstanarstvo uz studij,bez ikakvih novaca sastrane...jeza...

dobila sam dobre savjete na pm pa se nadam da ce se sve nekako srediti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 godina isto sam sran...imala i otisla za njemacku sama bez da znam jezik i prekinula srednju skolu,sjela se u autobus i cao familija...danas sam 35 zalim sto si nisam skolu zavrsila al sam bila smetnja velika u ona vremena.....bori se za svoja prava,urazumit ih mozda neces moci ako su svi ko pises neki poeremeceni subjekti..ne prekidaj fakultet ma bio smak svijeta.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija