Jump to content

skrbništvo nad bakom


mail

Preporučene objave

Prije nekoliko godina moja je svekrva zatražila otpust iz hrvatskog državljanstva, budući da živi u Njemačkoj gdje je i udana za Nijemca. Tom je prilikom moga supruga posjetila socijalna radnica i zatražila od njega da se potpiše na papir kojim jamči skrb za svoju baku odnosno svekrvinu majku. Mi nemamo nikakav primjerak tog papira i ne znamo koja su naša prava, niti obveze. U sve se uplela suprugova sestra koja živi u Sloveniji i baku je smjestila u udomiteljsku obitelj. Bakina mirovina ne pokriva cjelokupni iznos troškova, te me zanima tko je dužan plaćati razliku (majka i sestra moga supruga tvrde da će to one činiti, ali što ako to ne naprave?). Treba li vlasnicu tog udomiteljstva upoznati s činjenicom da je suprug bakin skrbnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi bilo loše da posjetite socijalnu radnicu, upozorite je da ste vi kao skrbnici dužni imati barem rješenje o skrbništvu (osobno mi ne ide u glavu kako je to skrbništvo riješeno bez rješenja,odluke ili bilo kakvog papira). Postoji i mogućnost da vi niste uopće skrbnici :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija