Jump to content

Posuđivanje - prijevara


Internos

Preporučene objave

Pardoniram se ukoliko sam promašio forum, al zanima me sljedeće. Čovjek - nazovimo ga Franjo - dolazi do poznanika i ispriča priču o tome kako ne dobiva plaću, pa je morao dati otkaz i naći novi posao. Pa moli pozajmicu (od 100€ na vise) da prezivi do place. Pa to ucini na nekoliko adresa i kasnije naravno ne vrati. Kasnije se ispostavi da Franjo voli kladionice....

 

Kako se to može sankcionirati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovisno o tome što je govorio tim ljudima od kojih je posuđivao-oštećenicima, pa ako se još utvrdi da je ipak radio, kako se ponašao nakon dospjeća te pozajmice-da li im je obećavao vraćanje novca, ili se uopće nije javljao i odbijao je kontakt, da li je nekome od njih vratio nešto novca i koliko...- bila bi ispunjena obilježja kd prijevare iz čl. 224 kz-a.

pametno bi bilo da svi oštećenici lijepo podnesu kaznenu prijavu, pa nek se zavrti, nakon čega će se vidjet pravo stanje, te će drž. odvjetništvo odlučiti ima li elemenata za kazneni progon

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaže stari svit "piši propalo".

 

Ne znam zašto ljudi kad pozajmljuju (naglašavam pozajmljuju) novac ne naprave priznanicu, ja taj i taj pozajmljujem tom i tom toliki iznos novca. Taj i taj izjavljuje da pozajmljuje, te se obvezuje do tad i tad vratiti novac.....puno bi lakše bilo s pravne strane djelovati.

 

Podizanje kaznene prijave....ima uvijek osnove, ali za sve treba imati dokaze......

 

Znam da je uvijek čovjek čovjek pa iskoči iz razuma u emocije, ali u današne vrijeme, ako pozajmiš novac bez potvrde je kao da si prosjaku donirao za nove cipele.

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija