Jump to content

Hitno trebam savjet i pomoć


pitam

Preporučene objave

Naizgled bezazlena stvar, ali mislim da nije u redu, no šta je tu je, trebam malu pomoć. Radi se o SMS uznemiravanju ali ne o nikakvim prijetnjama, nego samo o zafrkanciji, pa me sada zanima može li se otkriti s koje lokacije su slani SMS-ovi i koliko dana se čuva podatak o stanici iliti frekvenciji s koje su poslane poruke? Ne želim se uvlačiti u probleme niti želim više to raditi pa me zanima izdaje li sud nalog ako se radi samo o običnoj zafrkanciji bez ikakvih posljedica ili prijetnji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija zatražuje od operatera podatke o odlaznim SMS porukama i pozivima s odrrđenog broja telefona, a može zatražiti i lokaciju s koje su poruke i piozivi slani. Pritom se lokacija ne utvrđuje baš precizno, već iz kojeg sela, grada ili dijela grada se šalje poruka.

Policija ove izvide provodi ISKLJUČIVO ako se radi o kaznenom djelu, a ne ako netko zove u 2 sata ujutro ili šalje poruke u ta doba

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost jedino riješenje je mijenjanje broja. I ja sam imala takvu situaciju, imam prepaid karticu, i u posljednjih 3 mj imala sam pozive u svako doba dana i noći sa skrivenog broja koji su, ako ja nisam prekinula, trajali i po 10 - 15 min, a ako sam prekinula onda bi se poziv uporno ponavljao 5 - 6 puta zaredom. Kad sam zamolila policiju da mi provjeri tko je to rekli su da oni to ne rade jer mi taj netko ne prijeti već samo uzdiše na telefon, i da s obzirom da nisam pretplaćena kupim novi sim (i na taj načim spiskam 200 kn na sim i bon dok sam svima javila da imam novi broj). :-x:psuje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija