Jump to content

snimka radio misije


pasko.hr

Preporučene objave

Povreda autorskog prava i srodnih prava

 

Članak 189.

 

(1) Novčanom kaznom od 5.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako:

 

1. bez odobrenja autora prvi put objavi ili prije objave otkrije javnosti sadržaj ili opis autorskog djela, ili se bez naznačivanja autora, osim ako je autor u pisanom obliku izjavio da ne želi biti naveden ili ako način javnog korištenja onemogućava navođenje autora, koristi autorskim djelom, ili bez odobrenja autora deformira, sakati ili na bilo koji drugi način izmijeni autorsko djelo, ili se njime koristi na način koji bi ugrožava ili bi mogao ugroziti čast ili ugled autora (članak 14.-16.),

 

2. bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava ili udruge za kolektivno ostvarivanje autorskog prava reproducira, distribuira, skladišti ili poduzima druge radnje radi distribucije, ili na bilo koji način priopći javnosti ili preradi autorsko djelo, ili se njime koristi bez plaćanja naknade, ili se na drugi način protupravno koristi autorskim djelom .......

 

 

Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom od 2.000,00 do 10.000,00 kuna fizička osoba uključivši obrtnika i trgovca pojedinca.

 

:misli:

 

Preporučio bih Vam da pročitate cijeli čl.189. istog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li se moze objaviti na nekom portalu ili forumu snimka jedne radio emisije bez dozvole radio stanice?

 

Ne da se ne može, nego se i ne smije. Prema Zakonu o autorskom pravu (NN 167/03) organizacija za radiodifuziju ima isključivo pravo reemitiranja svojih emitiranja bežično i putem žica, fiksiranja svojih emitiranja, reproduciranja svojih fiksiranih emitiranja, distribuiranja (osim prava iznajmljivanja i javne posudbe) svojih fiksiranih emitiranja, javnog priopćavanja svojih emitiranja - ako je takvo priopćavanje pristupačno javnosti uz plaćanje ulaznice, stavljanja na raspolaganje javnosti svojih fiksiranih emitiranja.

 

Dakle, i samo snimanje emisije bez odobrenja predstavlja povredu autorskog prava, a može se odgovorati i za kazneno djelo povrede prava proizvoditelja zvučne ili slikovne snimke i prava u svezi s radiodifuzijskim emisijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija