Jump to content

Privatne šume


Jelena03

Preporučene objave

Poštovanje,

postupkom denacionalizacije u posijed će meni i mojoj obitelji biti vraćeno šumsko zemljište.Prema GUP-u je svrstano u park šume (Z2).

Hrvatske šume su se izjasnile da navedeno zemljište nije u njihovom vlasništvu.Čitala sam zakon o šumama,ali još mi nisu u potpunosti jasna prava vlasnika.Dali postoji ikakava mogućnost gradnje barem manje kuće s obzirom jedan dio šume završava gdje prolazi cesta i do samog tog dijela već postoje kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednom za svagda.... graditi se može isključivo u građevinskoj zoni prema detaljnom urbanističkom planu na građevinskoj čestici, nema nikakvih ja tu malo u šumi pokraj puta di imaju i drugi, ta vremena su gotova!

 

ako postoji volja izmjene plana od strane općine to je jedini način, nema drugog.

 

možete graditi što god hoćete di god hoćete do trenutka dolaska građevinske inspekcije i zatvaranja gradilišta, ništa nije ilegalno dok vas ne uhvate!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U zakonu o šumama ste možda naletjeli na pojam šumoposjednika. Tako taj zakon naziva vlasnike šuma koji su različiti od RH (pravne i fizičke osobe). Putem šumarske savjetodavne službe, možda - ako vas je volja tu šumu iskorištavati ili imate mogućnost da nekoga za to angažirate - možete izvući kakvu financijsku korist doznakom sredstava predviđenih za šumoposjednike. Pogledajte si to malo ako vas interesira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedamput zahvaljuem.Nešto sam pročitala,ali oni to tako napišu da se pojedinac nemože sam snaći nego se informirati baš kod njih i savjetovati.

Može se kao zemljište ponuditi i državi,a to bi mi bilo žao jer bi se onda sigurno nešto promijenilo u GUP-u onda kada bi to njima odgovaralo.

Neznam jedino isplati li se i gdje provijeriti dali je u vrijeme nacionalizacije to područje možda bilo drugačije kategorizirano?

Sve sam više svjesna da su šanse slabe,ali vrijedi pokušati.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija