Jump to content

kako uzeti svoj povrat poreza?


mora

Preporučene objave

Da ta je placa prijavljena jer ja sam samo mjesec dana radila kod njega,ali on nije uplati prihode koje je morao za mene,i duzan je i ja dok on ne plati ne mogu dignuti povrat poreza.Prijavila sam poreznoj upravi a oni kazu da oni ne mogu nista,mislim kako ne mogu pa postoji zakon i za njega,valjda. :mrki:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi PU vama vratila porez na dohodak, koji vam je prikazan u IP obrascu na kraju godine, taj prikazani porez mora u stvarnosti biti uplaćen od strane poslodavca.

Dok on taj porez ne uplati ne može vam se vratiti.

Pitanje je kako je poslodavac mogao vama isplati neto plaću a da ne uplati porez i pripadajuće doprinose.

Tu je zakazala kontrola na banci ili fini

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo bi nadopunila, radi se o računu za porez na dohodak i prirez porezu na dohodak na kojem se prate uplate poslodavca. radi se o tome, da je poslodavac dužan na taj račun uplačivati porez za sve svoje djelatnike, karikiram, Antu, Matu i Ivana. Recimo da porez iznosi 5000 kn, a on uplati samo 3000. dakle, poslodavac ima dug na računu za poreze, pa ni Ante, ni Mate ni Ivan neće dobiti svoj povrat poreza. nitko, pa ni sam direktor neće dobit svoj povrat dok se dug ne podmiri. Na žalost, bojim se da se ne možete pozvati na ni jedan članak zakona dokle god postoje pravna sredstva da se dug podmiri. kakva su to sredstva, ne mogu točno znati, ali ona zasigurno postoje jer onda bi u ovoj državi svi obavljali nekakvu djelatnost dok se ne zaduže. pa nije baš da država tek tako oprašta dugove?

želim vam puno sreće i svakako nam javite kako se razvija situacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na ovim željama i objašnjenjima,mislim da stvarno neću moći ništa napravit.Pokucala sam na sva vrata do pročelnika i ljudi koji su za to zaduženi ,a njihov odgovor je bio da ona(poslodavac)ne mora to platiti i tako ja nemam svoj novac,sva nekakva imovina je na drugim imenima a ona vjerovatno placa ono sta mora i kamuflira na sve strane,pa se zato pitam dali su u ovoj državi baš svi korumpirani pa kad im daš za tebe ne postoji zakon,kao u ovom slučaju,ja sam samohrana majka i mene baš nitko ništa ne pita a da napravim incest završila bih u zatvoru sa prijavom koju bih odma morala platiti. :-x:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija