Jump to content

brisanje oca iz dokumenata


Piana

Preporučene objave

Nadam se da mi možete pomoći.

Imam 23 godine, roditelji mi nikada nisu bili u braku, niti su živjeli zajedno. Ja živim od rođenja sama sa majkom. Očevo ime upisano mi je u rodni list i ostale dokumente tek kada sam krenula u prvi razred osnovne škole. Oca sam rijetko viđala, a zadnjih par godina nisam se uopće vidjela niti čula s njim. Htjela bih da mi se izbriše njegovo ime iz svih dokumenata, te da mi se svugdje upisuje majka. Ne želim biti ni njegov nasljednik. Ne znam kako se to zakonski može riješiti. Ne želim osporit očinstvo, nego ga se odreći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka se jave stručnjaci, ali mislim da ako je otac priznao očinstvo i upisan je u rodni list, moglo bi ga se maknuti samo da se dokaže da u stvari nije otac. Vi možete, međutim , promijeniti svoje prezime u majčino, uputit će vas u Matičnom uredu kako točno. I onda mijenjate dokumente. Ali iz rodnog lista mislim da ga ne možete izbrisati... No, zašto se uoće time opterećivati? Očito ste svjesni da vam je mama odradila sve sama, to cijenite i nikad joj nećete zaboraviti. Ono što vam je usadila nikad vam nitko neće moći uzeti. Što da vas je usvojila, da vam nije biološka majka? Da li bi njena ljubav, trud i odricanje manje značila? Ne bi! Isto tako nije bitno što je "neki tamo" čovjek sudjelovao biološki u vašem stvaranju. Neka vas ne smeta što je baš njegov spermij imao ulogu, jer vi ste danas nešto sasvim drugo. Odrasla osoba koja ima divnu majku i koja sama odlučuje o tome tko i kakva želi biti. Ime nekog luzera u vašem rodnom listu njemu je na sramotu, jer je samo formalno i biološki otac, a vama i vašoj majci neka bude na ponos - njoj jer je sama sve odradila, a vam jer ćete unatoč tome biti stabilna, snažna i kvalitetna osoba!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

" Isto tako nije bitno što je "neki tamo" čovjek sudjelovao biološki u vašem stvaranju. Neka vas ne smeta što je baš njegov spermij imao ulogu, jer vi ste danas nešto sasvim drugo. Odrasla osoba koja ima divnu majku i koja sama odlučuje o tome tko i kakva želi biti. Ime nekog luzera u vašem rodnom listu njemu je na sramotu, jer je samo formalno i biološki otac, a vama i vašoj majci neka bude na ponos - njoj jer je sama sve odradila, a vam jer ćete unatoč tome biti stabilna, snažna i kvalitetna osoba!"

 

Mislim da ovakvi tekstovi nisu za legalis, gdje se iznose osobni stavovi o nekome koga se i ne poznaje, umjesto pravnih savjeta.

Djevojka neka nazove CZSS i posavjetuje se sa nekim od pravnika ili socijalnih radnika što da napravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija