Jump to content

pravik u gospodarstvu-pravosudni


docjunior

Preporučene objave

vozdra pravnice i pravnici. molim za pomoć.

Radim kao pravnik u jednom poduzeću odobrili su mi stažiranje u sudu radi stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog ispita. Zaposlen sam na probni rok od 12 mjeseci a ugovor mi je naravno na određeno. radim već 4 mjeseca te sam podnio molbu sudu radi stjecanja sudske prakse za vrijeme rada u fimi. u prvom trenutku na sudu su rekli da neće biti problema ali nakon par sati sa suda primam poziv da mi neće moći dati zeleno svjelo jer mi je ugovor na određeno a navodno oni imaju mogućnost primiti me samo kao volontera na 18 mjeseci ali tih 18 mjeseci ja moram biti u radnom odnosu čitavo vrijeme- znaći trebam promjenu ugovora u neodređeno. a tko će to u privredi zaposliti pravnika-pripravnika na neodređeno?

u]moje pitanje:: [/u]da li netko zna kome bi se mogao obratiti da provjerim uvjete za polaganje pravosudnog kao pravnik iz privrede i dali je 18 ili 12 mjeseci sudske prakse? koliko ja znam to je 2 godine u firmi na pravnim poslovima uz 1 godinu sudske prakse ali uz ugovor na određeno izgleda da trebam čekat protek pripravničkog i eventualno produženje ugovora [

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi bilo najbolje nazvat Ministarstvo pravosuđa i njih pitat točno. Na njihovim stranicama piše:" 2 godine na pravnim poslovima u državnim tijelima ili drugim pravnim osobama u kojem su vremenu obavile praksu u sudu u trajanju od jedne godine ili više ili 4 godine na pravnim poslovima u državnim tijelima ili drugim pravnim osobama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija