Jump to content

Zakonski rok naplate potraživanja


susnjar

Preporučene objave

Supruga mi je radila kod jednog privatnika i tri mjeseca joj nije isplatio plaču iako je bila prijavljenja. Odlučili smo da prekine radni odnos i da potraživanja naplatimo sudskim putem. Sudski spor smo dobili bez problema ali tek tada su nastali pravi problemi, naime odvjetnik nije htio iči na ovrhu dok mu mi neplatimo njegova potraživanja. Rekao sam mu da čemo mu platiti kad bude ovrha ali on nije htio dalje postupati (razumijem ga i on se želi osigurati). Ipak smo mu platili njegovu tarifu (ili što već naplačuje) ali nakon toga ni traga ni glasa. Iako je prošlo već četiri mjeseca mi nismo dobili ni kune. Zanima me koji je vremenski rok da se pravomočna presuda provede u djelo (ovrhu) i dali postoji zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravomoćna sudska presuda zastarijeva za 10 godina. Moze biti puno razloga zasto niste dobili novce... Mozda odvjetnik nije pokrenuo ovršni postupak, možda je odvjetnik podnio ovršni prijedlog, ali nije doneseno rješenje o ovrsi i najgora varijanta... možda na računu ovršenika (bivšeg poslodavca Vaše supruge) nema novaca. Svakako, kontaktirajte odvjetnika, pa zato ste ga opunomoćili...neka izvidi što je s predmetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija