Jump to content

ostavinski postupak za osobu nestalu 1945 godine - POMOĆ!!!


vrbi

Preporučene objave

Evo mog slučaja pa tko zna neka mi pomogne.

Nedavno sam otkrio da moj stric koji je po pričanju moga oca nestao u drugom svjetskom ratu, negdje u zagorju, odakle je očeva obitelj došla 1947 godine, ima imovinu i to dosta oranice, pašnjaka i vinograda.

U gruntovnici su mi potvrdili da se radi o mom stricu i da ostavinski postupak nikada i nitko nije pokrenuo. U matici rođenih ima nazančen datum smrti (1946. g) tako da su na sudu rekli da ne moram proglašavati osobu umrlom već samo podnijeti zahtjev za pokretanje ostavinskog postupka.

Kako izgleda taj zahtjev, što sve moram navesti???

Ja vjerujem da nisam jedini nasljednik, mislim tko zna, možda i jesam ali ja to ne znam. Vjerojatno tamo odakle je moj otac ima još netko tko bi mogao biti nasljednikom isto kao i ja, kako se to utvrđuje s obzirom da ja ne mogu nikoga navesti u tom zahtjevu osim sebe, jer za druge ne znam. Kako ide taj postupak, kako se utvrđuje tko su sve nasljednici i da li je moguće da ja sam nasljedim sve, molim pomoć!!!!

HVALA!!!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za pokretanjem ostavine nije strogo formalni, napišite osobne podatke pokojnog, te navedite imovinu, kao i navedite imena i adrese mogućih nasljednika. Priložite smrtovnicu ili izvadak iz matice umrlih, ili pak predložite sudu da ga pribavi poslužbenoj dužnosti.

I tada čekajte poziv za ostavinu.

Ako su nasljednici nedostupni ili nepoznati objaviti će se oglas u Narodnim novinama s pozivom svim nasljednicima da se u roku od 6 mjeseci jave. Ako se nitko ne javi moguće je da će se sve dodijeliti vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija