Jump to content

Ovrha porezne uprave


twinter

Preporučene objave

Poštovanje. Firmu nam je blokirala porezna uprava zbog neplaćenog PDV-a, nekih doprinosa i nečeg što samo moj knjigovođa zna što je. Stvar je u tome što smo mi uvoznici koji redovno plaćamo PDV pri uvozu i to smo, jedno vrijeme uspješno preknjižavali na državne namete. Kako nam je referentica aljkava, ovu godinu nije zavela (!!!!!! ) do 9. mj. Redovno smo pitali gdje se nalazimo s plusom i minusom, a odgovor je bio da će nam javiti. E, kada se vratila s godišnjeg ( to je već bilo razdoblje od 6 mjeseci gdje smo vrlo uspješno završili porezni nadzor ), prislino je provela ovu godinu i shvatila da smo, po razno raznim stavkama, dužni 131.000Kn, te nas odmah predala ovršnom odjelu, a oni odmah poslali obavjest o ovrsi i za 8 dana blokirali. E, sad, pošto to nije ogromna brojka, ali u ovom momentu nemoguća za namirdbu, a mi bismo svakako htjeli ostati i dalje korektni, isplaćivati plaće, plaćati račune i uvozne troškove, palo nam je na pamet otvoriti na brzinu drugu firmu da ne povučemo domino efekat i da se nastavi dalje raditi kako bi se, između ostalog, kroz neko vrijeme zatvorio i ovaj dug. E, sada, zanima nas na koje stavke je najveća kamata i koje je najbolje zatvarati prve? Što se događa ako se neke stavke nikada ne zatvore? Mislim, da li netko od nas, direktor, vlasnik odgovara svojom imovinom? Radi se o d.O.o.

Sama ta situacija je trebala biti izbjegnuta nekim dogovorom. Da li imamo ikakvo pravo tužiti ili išta poduzeti protiv referentice koja 9 mjeseci nije rekla da dugujemo manje svote koje bi se tako, vrlo lako, platile? Ne bih htjela da se sada gomila dug zbog kamata, a opet, nije fer, nije fer i nije fer da te tako može gaziti državna uprava. Koliko smo u redu s poslovanjem govori i zapisnik nadzora gdje smo dužni namiriti samo 13.000 nekih neplaćenih pdv-a u nadzornom periodu od godine i pol, što je nama knjigovođa priznao, a oni zaključili da nije trebao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija