Jump to content

priznavanje magistrima znaosti - doktorat znanosti


zorko

Preporučene objave

Nakom što su diplomiranim pravnicima priznali magisterij struke ( mag.iur.) a stručnim magistrima (samo mr. ) da su magistri specijalisti ( mag. spec.) mogllo bi se magistrima znanosti (mr. sc.) priznati doktorat znanosti ( dr. sc). posebice jer se taj akademski naziv ubuduće neće moći stjecati već će ga moći završiti samo oni koji su upisali prije šk. god. 2004/05. Naime i tako nema neke velike razlike između magistriija znanosti i doktorske disertacije u pogledu obveza i forme bar na pravu.

Moglo bi se eventualno osnovati povjerenstvo koje bi ocjenilo da li magisterij znanosti udovoljava doktoratu i magistrima znanosti priznati doktorat znanosti. Ako ne udovoljava mogao bi mu se dati rok da isti dopuni i doradi doktorat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Dopada mi se ova ideja iako je možda sama realizacija upitna. :misli: slažem se da je potrebno puno energije, truda, muke i novaca da se dođe do kraja magistarskog znanstvenog studija.i sama sam pri kraju istog te muku mučim s pisanjem i objavom dva znanstvena rada koji su mi uvijet za upis doktorski znanstveni studij..nije lako,ali nedam se :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema šanse,

 

borim se s njima već 2 god. Sveučilšte smatra da je to O.K. pogotovo s obzirom na broj bodova postignutih polaganjem ispita.

Nakon moje žalbe, sveučilište poslalo fakultetu upit ili opomenu (šta ja znam), ovi im vratili da fakultet ima autonomiju, a u zakonu lijepo piše "može odobriti"(završavanje doktorskog izvan doktorskog studija) što su ovi fino shvatili može i ne mora, ne želeći se odreći 50k kuna potrebnih za doktorat.

Naravno to se odnosi na magistre koji nisu magistrirali do 2003...(novi zakon 2004 promijenjena jedna riječ i eto...)

Ako budem želio upisati doktorat nakon završetka imat će 200tinjak bodova viška, toliko o bolonji...

 

Uzelac i Primorac su imali par istupa koji ovo gore navedno ne3giraju ali to nije podržano zakonom tako da fakulteti mogu odlučiti što ih volja nevezano o sveučilištu...

 

By the way magistar znanosti bilo gdje u svijetu ima manje škole nego u Hrvatskoj. Prema broju semestara mr.sc je ekvivalent PhD-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E moj dok budući. Ne znam na kojem si faksu? Ne razumjem koliko to trebaš platiti "odreći 50k kuna potrebnih za doktorat". I još nešto ne postoji autonimija fakulteta nego autonimija sveučilišta. Statut fakulteta mora biti uskalđen sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Sveučilišta. Statut Sveučilišta mora biti u skladu s Zakonom. Mislim da bi to Ministarstvo moglo urediti izmjenom Zakona ili pravilnikom te piši ministru Primorcu. Njegov brat je lani doktorirao na pravu izvan doktorskog studija.

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponavljam,

 

nakon pismenog upozorenja SVEUČILIŠTA ZAGREB, Fakultet odgovara da im trenutačni zakon omogućava da nemaju doktorski izvan doktorskog studija. (može a ne mora-sporni dio teksta zakona)

Ukratko nakon mr.sc od mene traže 50k kuna i nove 4 godine studiranja. (odgovor Prodekana za nastavu Seučilištu Zagreb).

Pismo Primorcu , ustavna tužba - toliko vremena ipak nemam, a mislim da nije vrijedno. Mr.sc mi omogucava znanstveni rad i za sada mi dosta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam cijeli topic pod bolonjska nepravda, Fax sma našao ali ne izvan Zagreba već izvan Hrvatske. Nije stvar fax-a i titule već zakonom dozvoljene mogućnosti da diskriminira studente koji su upisali magisterij nakon 2003. godine.

Vjeruj mi da se ne nerviram oko toga, blago rezigniran da...

Odgovori samo služe kolegama da nadju zakonsko uporište u slučaju da se zainate i žele raščistiti situaciju do kraja.

Korenspondencija između Sveučilišta i Fakulteta (2 pisma) trajala je točno 6 mjeseci (koji dan više).Zakon omogućava Fakultetu u mom slučaju Fakultet prometnih Znanosti da propiše pravilnik o poslijediplomskom studiju u kojem nema doktorata izvan doktorskog studija i to je tako...

Može im se pa to i koriste. Ogovor jr Fakulteta za doktorat 4 nove godine studiranja. full troškovi ne pada mi napamet...O cijenjenosti nakon zadnjih događaja neću ni govoriti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlog mog pisanja nije kako postati doktor u sto lekcija već tražim objašnjenje ako je moguće pravno :-? koja je razlika magistar prije i poslije 2003 s obzirom na različite benefite studiranja. ne bi želio da se ovo pretvori u topic kako doktorirati hvatajući krivine..

Izgleda da je kod nas jedini legalni put kroz rupe u zakonu :smijeh:

Riješenje za doktorat vani imam ali ću nastojati biti dosljedan i privesti ovu birokracijsku ludost do kraja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija