Jump to content

porezno rješenje za prodani automobil


fabiana

Preporučene objave

prodala sam auto u lipnju ove godine i novi vlasnik je odmah prijavio auto na sebe.. a ja sam kupila novi koji sam registrirala u srpnju.. i prije par dana mi je doslo porezno rješenje na stari auto.. da li ja to trebam platiti ili novi vlasnik? s obzirom da sam ga vozila 6 mjeseci ovu godinu i bio je moj bilo bi logicno da placam pol iznosa al ja sam dobila na cijeli? i što s novim? da li ću i za taj morati platiti porez? pa ako mi netko može pomoći... tnx..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam isti problem,otišao sam u poreznu i raspitao se i evo što su mi rekli. Svi koji su u evidenciji MUP-a vlasnici automobila zaključno sa zadnjim kalendarskim danom u mjesecu ožujku tekuće godine moraju platiti porez za tu godinu. Što znači da ćemo i vi i ja platiti porez za ovu kalendarsku godinu u cijelom iznosu bez obzira što automobil nismo i koristili tijekom cijele godine,jer smo po evidenciji MUP-a bili vlasnici zadnjeg dana mjeseca ožujka. Novi vlasnik plaća porez tek za iduću godinu. Eto tako mi rekli i ja platio,što drugo da radim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija