krznenko objavljeno: 3. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 3. studeni 2007. Imam real life situaciju. Njih X su suvlasnici firme u idealnim omjerima. Jedan od njih ima teren koji je kupio na kredit radi izgradnje. Ideja je pala da se to zavrti preko firme. E, sad... Kako se može riješiti situacija u kojoj bi jedan od suvlasnika unio teren sa građevinskom dozvolom u firmu kao pozajmicu. Kako se to na kraju, kad prodaju, može (tj. dali se može) izvesti povrat pozajmice. Naravno, kako je teren kupljen na kredit, trebalo bi da se po mogućnosti troškovi kredita i sam povrat kredita nakon završenog posla izvede sa sredstvima koja bi se izvela kao povrat pozajmice. Jeli itko imao sličnu situaciju, a ako nije, gdje bi se mogao saznati info o tome. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dk odgovoreno: 4. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2007. kolko znam, to se rješava ortačkim ugovorom vlasnika zemljišta i firme... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 5. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2007. Građevinsko zemljište uopće ne može biti predmet zajma nego određeni iznos novca ili određena količinu drugih zamjenljivih stvari. S obzirom da je zemljište kupljeno na kredit, vlasnik zemljišta može naprosto prodati navedeno zemljište firmi, koja će istu nekretninu steći opterećenu, pretpostavljam hipotekom, a prodavatelju (sadašnjem vlasniku nekretnine) isplatiti kupovninu, nakon završenog posla. Bilo bi zgodno kupoprodajnu cijenu ugovoriti onoliku koliko košta nekretnina uvaćana za troškove kredita. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.