Jump to content

Podnesak na sudsko vještačenje


gigic21

Preporučene objave

Tužitelj sam u postupku za naknadu štete. Putem interneta dostupni su mi podaci koji su kontradiktorni tvrdnji sudskog vještaka. Preporučujete li mi kopirati te stranice i uz podnesak predati u usois ili u podnesku samo citirati web adrese gdje su ti podaci izneseni. (kao dodatni argument)

Molim hitan savjet, hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čujte, ako mislite da će sudac/itkinja ići tražiti po Webu šta ste priložili, onda ste sigurno prvi puta na sudu, odnosno vidjeli ste ga samo u američkim serijama.

 

Ni ako priložite cijeli tekst, najvjerojatnije neće ništa od toga čitati, ali priložite sebe radi da si možete reći da ste sve poduzeli.

 

Suci u pravilu uzimaju nalaze vještaka kao sveto pismo, o stručnoj problematici čak i kad se radi o elementima koji spadaju u elementarnu opću kulturu, neće niti razgovarati.

 

Ako niste zadovoljni nalazom vještaka, najvjerojatnije ćete moći tražiti još jedno vještačenje, pa ako se "sveta pisma" slažu, onda je to zaključak, ako ne, može još i supervještačenje. Sve to vi plaćate, a vještak može napisati glupost kakvu hoće.

 

Obavezno tražite saslušanje vještaka, pa mu postavljajte odgovarajuća pitanja, ali sumnjam da će to pomoći da oborite ili promijenite njegov nalaz.

 

Takve stvari Vam eventualno mogu pomoći u mogućem žalbenom postupku, u smislu da "prvostupanjski sud nije pravilno ocijenio...", pa ih je zbog toga korisno imati u spisu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija