Jump to content

izvansudska nagodba oko zajednickog uzdrzavanja djeteta


MamaTataIJa

Preporučene objave

Moja bivsa nevjencana supruga nase malodobno djete i ja nasli smo se u nezavidnoj situaciji koju bi htjeli proci sa sto manjim posljedicama.

Situacija je odprilike ovakva rastanak je bio i preburan i nasi postupci i medusobna optuzivanja dovela su nas pred CSS koji je pokrenuo postupak nadzora nad roditeljskom skrbi nad oba roditelja,sud je zakazao rociste za 21.1."2008 no mi smo se uspjeli dogovorit i htjeli bi ici na van sudsku nagodbu (troskovi advokata su enormni a vrtic nije placen 5 mjeseci) moja bivsa supruga ne radi i tesko pronalazi posao a i djete nam je bolesno te nas je to streslo mokrim rucnikom po glavi koje su se naglo "rashladile"

Moje pitanje je da li je moguca i kao izvansudska nagodba oko zajednickog uzdrzavanja djeteta po americkom modelu? uz vec odreden program CSS-a

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moram reci da za rocista uopce niste trebali uzimati advokate jer je to nepotreban trosak a i ne mogu uciniti nista sto vi vec sami ne znate. naravno da je moguca izvansudska nagodba:dogovorite se oko skrbnistva, te odredite susrete i druzenja za roditelja s kojim dijete ne zivi. pise se sudu u obliku prijedloga i trazi rjesenje o roditeljskoj skrbi. ako se vi slozite i međusobno sve isplanirate, czss se mora sloziti s vama pod uvjetom da ni jedno od vas ni jednim postupkom ne ugrozava dijete. 15 dana nakon donosenja rijesenja odluka postaje pravomocna i roditelj koji je dobio skrbnistvo podize tuzbu (strasno samo izgleda jer isto sve moze biti dogovorno, ovdje je rijec samo o pravnim postupcima) kojom tuzi drugog roditelja i moli sud da odredi cifru alimentacije. mozete ju i osobno napisati, kopirati 5 puta zajedno s nekim bitnim dokumentima(rodni list djeteta, prijasnje rijesenje suda...) i predati u pisarnicu na opcinskom sudu. tada cekate samo poziv. dođete, unaprijed dogovorite cifru, iznesete sucu da ste usuglaseni i rijesena stvar.

 

moram i reci da bi ona mogla traziti uzdrzavanje ako ste vi zaposleni. ako je situacija preteska, trazite od czss privremene mjere kao sto su npr placanje djecjeg vrtica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ps- ako alimentacija bude prevelik problem, tj. dogovor oko nje. imate pravo zatraziti besplatnog odvjetnika od hrvatske odvjetnicke komore. sve ce biti realizirano u roku dva tjedna i to ako roditelj kojem nije povjreno skrbnistvo vise od tri mjeseca nije obavljao svoju roditeljsku duznost. pisete to u obliku molbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija