Jump to content

prekoračenje ovlasti direktora UPOMOĆ!!!!


deni71

Preporučene objave

Direktorica sam 3 godine u A doo. Većinski vlasnik tog doo je B doo čiji su vlasnici dvije fizičke osobe.

Zastupam poduzeće samostalno, a prema Društvenom ugovoru razlozi za koje moram imati dopuštenje Skupštine jesu preseljenje tvrtke i kupovina poslovnog prostora.

Pred 2 godine pojavila se prilika da poduzeće A (u kojem sam ja direktorica) kupi poslovni prostor. Jedan vlasnik u pratnji direktora iz poduzeća B koji je predstavljao i inače vlasnike, bio, vidio prostor. Složili se svi, prostor se kupio (kupoprodajni ugovor potpisala ja), za ugovor o kreditu jamac bilo poduzeće B i supotpisao ga i njegov direktor (predstavnik većinskog vlasnika). Zbog kratkog roka Skupština nije sazivana, već je u međusobnoj komunikaciji to odgođeno za par mjeseci kada se budu usvajala godišnja izvješća. Prostor kupljen, uređen, firma preselila. Svi vlasnici odreda bili, čestitali, divili si. Idila. I onda odjednom umre direktor iz firme doo. Nastupi opći kaos u poduzeću B. Poduzeće A radi dobro i dalje, svi čestitaju i podržavaju. Ali zbog nalaženja novog direktora u poduzeću B, nema Skupštine. Naposljetku prođe i sljedeća poslovna godina, i sazovem Skupštinu te predložim da se potpišu i prihvate izvješća za obje godine (znači i za onu u kojoj je investicija i bila). Ali gle gorkog razočarenja. Novi direktor poduzeća B (koji opet predstavlja većinskog vlasnika), poruči mi da jedan od vlasnika odbija potpisati izvješća za 2005. godinu kada se krenulo u investiciju, kao i odluku o investiciji. Uredno su potpisali izvješća za 2006 (u kojima je investicija također prisutna). I sad ja ne znam što mi je činiti? Po meni, na prvi pogled, ja sam u najvećoj dilemi, jer formalno ispada da sam na svoju ruku kupila prostor (jedino što prema Društvenom ugovoru ne mogu sama), iako u praksi to uopće nije bilo tako. Razumno obrazloženje zašto su odbili potpisati nisam dobila. Zna li netko što to znači za mene, a što za poduzeće?

 

Puno, puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ako imate novaca da kupite poslovni prostor, a onda bi bilo pošteno da platite i odvjetnika, pa se savjetujte do mile volje.

2. To što Vam izvješće nije potpisano, neznači ama baš ništa, pod uvjetom da takva kupnja nije predstavljala nekakvu štetnu radnju za društvu.

3. Pogledajte u svoj ugovor na osnovu kojeg ste direktorica, što ste eventualno ugovoriuli za slučaj prekoračenja ovlasti, ali čini mi se da ste postupili u dobroj vjeri, stoga nema straha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najljepše zahvaljujem na odgovorima.

 

Imamo svog partnera - odvjetničku kuću kojji su mi danas potvrdili da nema straha za zabrinutost u onolikoj mjeri kako sam ja to dočarala.

Jednostavno nisam ih mogla dočekati i zato sam požurila s pitanjem na ovom forumuj.

 

Nije bilo štetnih posljedica, ni loših namjera, naprotiv poslovni prostor donio je poduzeću samo dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija