Skemb objavljeno: 10. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 10. studeni 2007. Zanima me da li net oporuka (pod punim imenom i prezimenom - dakle s podacima kao reg. korisnik T-com-a, vrijedi u slućaju - zapravo u tijeku je - moje smrti ? Nije mi problem otvoriti neku free web stranicu ali mi je problem napraviti i jedan korak, a ionako i sada teško pišem. Također ne želim da mi bilo tko dolazi u kuću i naslađuje se a najmanje neki odvjetnik ili bilježnik - jer tada uz ove moje ukućane ne mogu izraziti slobodnu volju. Jos mogu pisati na tipkovnici ali ručno pisati oporuku ne mogu jer sam preslab za držati i olovku..... Molim hitan savjet preko ovog foruma jer jedino moji ukućani sin, punica i njhovi prijatelji nemaju pojma o netu...zalosno ali istinito samo se grabaju za moju ostavštinu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
misternoname odgovoreno: 10. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2007. Ne možete na taj način oporučiti. U vašem slučaju, ako se ne možete potpisati jedini način je sastaviti javnu oporuku pred sucem ili javnim bilježnikom. Možete unaprijed sastaviti oporuku na računalu, pa se s njom poslužiti pri provođenju formalnih radnji. To može biti učinjeno u sudu, ali ako ne možete doći na sud možete zahtjevati da službena osoba dođe k vama. Dosta komplicirana procedura, ali i oporuka je ozbiljna stvar pa je oprez opravdan. Što se tiče vaših ukućana, oni ne moraju znati za sadržaj oporuke i nemaju pravo prisustvovati obavljanju službenih radnji, a vi ju nakon sastavljanja možete ostaviti sudu ili bilježniku na čuvanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.