Jump to content

policijski službenici i alkotest - molim pomoć, hitno


severin

Preporučene objave

Molimo bih Vas za pomoć kako da napišem prigovor i na što da se ustvari žalim u prekršajnom nalogu napisan nakon alkotestiranja. Sve se dogodilo ovako:

Dana 10.11. oko 23.30 sati upravljao sam motornim vozilom, a sa mnom u vozilu je bila i moja supruga, te malodobno djete. Prije 50-tak metara nailaska na most zaustavio sam se na kratku uz sami desni rub kolnika i upalio sva 4 žmigavca i nakon 30-tak sekundi ponovno po svim prometnim propisima uključio u promet. Na cesti u to vrijeme nije bilo vozila. Prošao sam jedan semafor na tom mostu (ulaskom u samo raskrižje upalilo se žuto svjetlo). Izlaskom sa mosta nalazi se semafor na kojem je bilo crveno svjetlo i na koje sam stao i čekajući zeleno svjetlo tik do mog vozila (samo je jedna traka) zaustavlja se civilno vozilo sa osobama u civilu od kojih mi jedan pokazuje značku i pokazuje da odmah poslije semafora stanem. To sam i učinio, izašao iz vozila kao i navedne osobe koje su mi rekle da sam se nepropisno zaustavio na mostu (što nije istina jer je to bilo prije samog mosta), pa da sam prošao kroz "debelo" žuto svjetlo što bi značilo da su oni prošli kroz crveno svjetlo na semaforu. Pitali su me da li sam popio na što sam odgovorio da jesam koju pivu, nakon čega se jedan od njih povukao u stranu i rekao svom kolegi da nas pusti, dok je ovaj zvao temeljnu policiju. U vozilu je djete plakalo i treslo se od hladnoće, jer nisam smio imati upaljeno vozilo i ovaj arogantni krim. službenik (kako su se predstavili, a i znam ga jer smo u ratu skupa radili na punktovima pošto sam ja bio vojni pol.) je samo rekao da djetetu ne može biti hladno jer ni vani nije hladno. Kako smo čekali temeljnu policiju malo duže, a djete od straha više nije prestajalo plakati, a bili smo udaljeni pješice oko 15 minuta od kuće, supruga je pitala može li sa djetetom otići doma oni su joj rekli da ne može nikud i da izvoli sjesti u vozilo. Na moje traženje da mi da broj značke arogantni policajac u civilu mi nije htio dai već je samo odgovorio "koji me #### zajebavaš", i "u ponedjeljak možeš dati prigovor u PP". Tek oko 00.05 je stigla patrola temeljne policije koja nas je preuzela, te kako inače nemaju iskustva sa pisanjem prekršajnog naloga i najvjerojatnije i alkotestiranjem zadržali smo se još daljnjih 45 minuta. Alkotestiranjem mi je utvrđeno 1,2o g/kg što mi je malo i čudno jer nisam baš previše popio u toku večeri od 18.30 pa do 23.00 4 pive i u međuvremenu i večerao. Privremeno mi je oduzeta vozačka dozvola te napisan nalog na za oduzimanje vozačke na 3 mjeseca, 3 neg. boda i novčanu kaznu od 2000,00 kuna. Jedan od djelatnika temeljne policije me je pozvao na stranu i rekao da uopće nisam trebao stati samo na značku prije navedenim krim. službenicima u civilu, te da obavezno napišem prigovor na prekršajni nalog, kao i na postupanje policajaca u civilu.

Znam da sam se previše raspisao, ali nadam se da će mi netko moći pomoći savjetom kako da napišem prigovor, na što da se žalim, tj. što da tim prigovorom tražim. Da li da se u istom prigovoru na prekršajni nalog žalim na način zaustavljanja, kao i na postupanje policajaca u civilu, te mišljenja da možda nije točan ni dreger. Jer temeljni policajci su mi sami priznali da oni inače to ne rade i nemaju iskustva sa kontrolom prometa kao ni ispunjavanjem tih papira, a zadržali su me 45 minuta, i sve to vrijeme u ugašenom vozilu se nalazilo moje malodobno djete sa suprugom.

Hvala vam na pomoći

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja znam policajcu nemoraš stati ako te zaustavlja bez kape ili ako je u civilu,bez obzira na značku i palicu, osim ako nema na sebi reflektirajuči prsluk na kojemu piše policija. U prigovoru nemoraš specificirati na što se žališ, svoju obranu i sve što imas za reč češ moći iznijeti kad te sud pozove!

pozdrav ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

Sad i ja vidim da se nisam trebao zaustaviti. Sutra idem po vozačku i odmah ću im predati svoj prigovor (u nalogu piše da se predaje prekršajnom sudu putem policijske postaje koja mi je izdala nalog). Samo ne znam da li bi bilo pametno da negdje prijavim postupak i arogantno ponašanje krim. službenika koji su me zaustavili i da li da kad završim na prekršajnom sudu tražim sučeljavanje sa krim. službenicima i djelatnicima policije koji su me alkotestirali??!

Hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija