Jump to content

urgentna molba


IM

Preporučene objave

Završila sam na prekršajnom sudu (kod istražnog suca)nije bitan razlog nego ponašanje i vođenje postupka od starne suca istražnog pošto sam bila u šoku od samog privođenja,sudac je napisao u rješenju da sam se odrekla žalbe ,no međutim ja to nisam izjavila nego odbila.Rekla sam iskljućivo jednu riječ ne ,nisam se odrekla žalbe.Ovo mi je prvi prekršaj opčenito a i bila sam privedena radi verbalne prijetnje i bila sam u pritvoru.Imali pomoći !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-(:-(:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo se smirite, pa složite kruške i jabuke jer ste u vašem pitanju sve izmješali.

Kod prekršajnog suda nema istražnog suca.

Vjerojatno ste počinili kazneno djelo, a ne prekršaj kao Vi navodite i vjerojatno ste bili u Istražnom centru kod jednog od Županijskih sudova.

Sudac Vam je vjerojatno postavio pitanje da li ćete se žaliti i ako je vaš odgovor bio ne, sudac je ispravno konstatirao da ste se odrekli prava na žalbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prekršajni sud u Zagrebu (dežurni sud) Oranice

prekršaj iz članka 18.st 1 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Prijetnja je bila verbalna preko telefona.

nisam izrekla da se odričem žalbe

on me to pitao ja sam rekla ne i da sam rekla samo ne zar nemora biti neko obrazloženje.

Niste mi rekli da li ima pomoći jer sam morala priznati krivnju da bi izišla iz pritvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas za isto tako brzi odgovor jer sam van sebe od čitave situacije jer kad već govorimo o kruškama i jabukama prvi uvijet je bio da ako hoću da zovemo stranu koja je podnijela prijavu da ću morat biti u pritvoru još jedan dan,ako želim branitelja do popodne mogu ostati u pritvoru.A početak je bio zanimljiv da me mogu držati osam dana onda su poćeli ostali uvijeti .U policiji nisam mogla zvati branitelja policija me privela kad sam ja predavala prijavu za isti slučaj .Moram priznati da imate pravo za moj pojam malo previše jabuka i krušaka u moju malu glavu.Jedino što sam pribrano napravila jest to što zapisnik u policiji nisam potpisala.I da sam mogla nazvati odvjetnika ne bih niti završila u pritvoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači niste bili kod istražnog suca već kod dežurnog prekršajnog suca, a to Vam je velika razlika.

Ukoliko ste priznali krivnju, te ako Vas je sudac proglasio krivom ili Vas oslobodio i ukoliko ste se Vi i predstavnik podnositelja zahtjeva (policija) odrekli prava žalbe, to rješenje je postalo pravomoćno i na isto nemate pravo žalbe. To ćete najbolje vidjeti na kraju rješenja u pouci o pravnom ljeku, ukoliko je ona ispuštena kao nepotrebna to Vam je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudac Vam je vjerojatno postavio pitanje da li ćete se žaliti i ako je vaš odgovor bio ne, sudac je ispravno konstatirao da ste se odrekli prava na žalbu.

 

Sudac ne smije na temelju ovakcvog pitanja konstatirati odricanje od žalbe. Pravo pitanje može biti samo "odričete li se žalbe", a ne i "hoćete li se žaliti"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na svemu ali ja još uvijek tvrdim da se nisam odrekla prava na žalbu ja jesam bila u šoku od samog postupka .Na primjer zar je to sud ako sudac primjeti da sam u šoku jer sam privedena i onda me ucijeni da ako hoću pozvati suprostavljenu stranu da moram biti u pritvoru do sutra i tako sam ja morala priznati da sam kriva a nisam to izrekla.Znači da se već sada mogu pomiriti da ću odslužiti kaznu iako je uvjetna jer ako je već sada suprotna strana poslužila se lažima onda će pogotovo sada kad imam uvijetnu kaznu.

Ipak se radi o verbalnom prekršaju.Znaći mogu pakirati stvari i staviti odvjetnika na brzo biranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala ja to tvrdim ali čitav postupak mi nije jasan zar stvarno suci mogu voditi takva ročišta gdje je očigledno zastrašivanje i iznuđivanje?

Ja sam doživjela šok i na kraju shvatim kod odvjetnika da je došlo do greške ali još mi nitko nije odgovorio mogu li ikako protiv toga?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija