mala90 objavljeno: 24. studeni 2007. objavljeno: 24. studeni 2007. Zanima me da li može mama tražiti promjenu djetetovog prezimena u očevo unatoč što se on ne slaže s time?dijete je stečeno u izvanbračnoj zajednici i utvrđeno je očinstvo. Citiraj
morskywuk odgovoreno: 24. studeni 2007. odgovoreno: 24. studeni 2007. Maloljetnom djetetu čiji roditelji ne žive u braku promijenit će se osobno ime na zahtjev roditelja kod kojega živi ili kojemu je povjereno, uz suglasnost drugog roditelja. Ukoliko drugi roditelj ne da traženu suglasnost, odluku donosi tijelo nadležno za poslove starateljstva. Odluka navedenog tijela prilaže se uz zahtjev za promjenu osobnog imena maloljetnog djeteta. Ukoliko je maloljetno dijete starije od 10 godina, za promjenu osobnog imena potreban je njegov pristanak. Citiraj
mala90 odgovoreno: 25. studeni 2007. Autor odgovoreno: 25. studeni 2007. Očinstvo je utvrđeno,isto kao i iznos alimentacije.ali me iznenadili što u rješenju ne piše ništa o posjetima,iako je otac rekao da to želi.kak to dalje ide? Citiraj
darla_ odgovoreno: 25. studeni 2007. odgovoreno: 25. studeni 2007. djetetu koje vam je povjereno na cuvanje i odgoj, a koje s drugim roditeljem ostvaruje susrete i druzenja, ja ne mogu sama promjeniti prezime? Citiraj
newbie odgovoreno: 26. studeni 2007. odgovoreno: 26. studeni 2007. Naravno da ne. Odgovorio je morskywuk. Biti zakonski zatupnik djeteta nije isto što i jednostrano skrbništvo. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.