Jump to content

punomoć-hitno trebam pomoć


lorena3242

Preporučene objave

Hitno trebam pomoć!Da li osoba koja je opunomoćena za sklapanje ugovora(konkretno ugovor o najma) odgovara za točke iz ugovora ili osoba koja je dala punomoć.Da budem preciznija osoba A je dala punomoć osobi B da napravi ugovor o najmu.Jedna od točaka ugovora je da se ne smije ometati rad osobe koja je u najmu.Sada osoba A ometata rad te osobe koja je u najmu.Da li se osobu B može tereti s obzirom da je na ugovoru njen potpis (kao opunomočenik)? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Punomoćnik poduzima pravne radnje u ime i za račun davatelja punomoći, stoga njegov potpis na ugovoru ima značenje kao da isti ugovor potpisao sam davatelj punomoći, ali kada je u pitanju konzumiranje samog odnosa najma, nema nitko pravo ometati najmoprimca u uporabi predmta najma pa niti sam najmodavac, a pogotovo ne njegov punomoćnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opunomočeniku ni na kraj pameti nije da remeti rad najmodavca.To radi vlasnik (davatelj punomoći).S obzirom da je moj suprug opunomočenik zanimalo me da li ima osnove da se njega tereti.Najmoprimac planira podići tužbu jer jednostavno ne može raditi.Ja bih na njegovom mjestu napravila isto.Ali kako je njemu netko objasnio trebao bi tužiti mog supruga jer je on potpisao ugovor.Dakle on je očito krivo upučen i trebat će tužiti tu osobu koja je vlasnik i davatelj punomoći i remeti njegov rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija