Jump to content

austrija table


miro78

Preporučene objave

živim i radim u Linzu u Austriji,kuća mi je u Karlovcu gdje imam prebivalište u hr.U austriji sam uzeo državljanstvo i kada sam išao kući na vikend na gp.Bregana na ulazu u Hr. cariniku sam pokazao Hr. putovnicu (pošto uvijk nosim stvari za kuću)svaki put pokažem i on mi je rekao da parkiram u stranu,uzeo mi je sva dokumenta,prometnu,vozačku,putovnicu i da bi se vratio nakon 15 minuta sa napisanom prijavom kao nesijem da vozim auto stranih tabli sa prebivalištem u Hrvatskoj,ja mu pokazujem Austrijsku osobnu i kažem da imam dvojno državljanstvo a on neće ni da gleda.Sada šta da radim.Pa zar se toliko mrzi dijaspora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

carinik će podnjeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnoj carinarnici. U koliko je to bilo na Bregani onda u Carinarnici Zagreb.

Vijeće za prekršaje carinarnice može Vas pozvati na saslušanje gdje ćete moći dostaviti sve dokaze da živite izvan RH više od 186 dana, te će se odlučiti o krivnji ili ne krivnji.

U koliko niste iz Zagreba ili područja mjesne nadležnosti carinarnice Zagreb Vijeće za prekršaje može predmet ustupiti mjesno nadležnom Vijeću za pr.

ja osobno u ovome što ste vi napisali ne vidim elemenata prekršaja jer ste vi kako kažete dostavili cariniku na uvid dokumente kojima dokazujete da imate radnu ili boravišnu dozvolu izvan RH.

U koliko Vijeće za p. bude smatralo da vas treba pozvati uputiti će vam pisani poziv, ali isto tako možete se i sami javiti osobno ili telefonom u Carinarnicu Zagreb.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

carinik može ali ne mora uzeti u obzir što netko posjeduje stranu vozačku dozvolu.

Ljudi mogu prestat raditi ili boraviti u inozemstvu, a da im vozačka ostane jer je obnavljaju u inozemstvu budući da u potpunosti ne odjavljuju svoje boravište izvan RH. Bitno je za sada još uvijek koliko boravite izvan RH, a to se može dokazivati na razne načine. Na ovo što vi savjetujete pokušali su se izvući mnogi koji su vozili ne samo aute nego i jahte, međutim svi su (ajde većina) platili kazne i carinski dug.

Osim toga to je prekršaj iz članka 241. Carinskog zakona i ne mora se vozilo oduzeti, ali se može privremeno zadržati

Ograđujem se od ovog konkrektnog slučaja

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija