Jump to content

Ucjena


markog

Preporučene objave

 

Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist, zaprijeti drugome da će protiv njega ili njemu bliskih osoba otkriti nešto što bi moglo škoditi njihovoj časti ili ugledu, i time ga prisili da što učini ili ne učini na štetu svoje ili tuđe imovine, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist, ili je djelo počinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije,

počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Konkretan slučaj: Osoba a i osoba b su u suvlasništvu 2 nekretnine (nekretnina x i y). Osoba a je lošijeg imovinskog stanja i dobro bi mu došla prodaja nekretnine x. Osoba b želi isplatiti osobu a za nekretninu y ,ali po vrlo lošoj cijeni. Pao je dogovor za prodaju nekretnine x i sklopljen ugovor sa agencijom. U slučaju odustajanja od prodaje, osobe a i b moraju platiti ipak 1% provizije. U trenutku kad je agencija pronašla kupca za nekretninu x, osoba b ucjenjuje osobu a ,da će odustati od orodaje, ako joj osoba a ne proda suvlasništvo u nekretnini y (po vrlo lošoj cijeni). Kao dokaz postoji poruka u mobitelu koju je uputila osoba b, osobi a.

Ima li tu , pravno gledajući, ucjene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija