Jump to content

I kaj sad?


mcgreg

Preporučene objave

Tuzeni smo trgovackom sudu za neplaceni racun, dokazujemo da je racun izmisljen sudac ne uzima nase svjedoke u obzir, ne priznaje nase dokumente ali priznaje dokumente tuzitelja....zalimo se visokom sudu i on prihvaca nasu zalbu i vraca na prvi stupanj uz napomene sto je sudac propustio uciniti i na koji nacin mora to uciniti....ponovo sudac propusta uciniti preporuceno i donosi istu presudu i odredjuje privremenu mjeru i blokira nam poveci iznos....opet se zalimo na vtsrh i nakon 11 mjeseci je prihvacena zalba po istim osnovama kao prvi put i vraca se na prvi stupanj istom sucu :-?

 

i kaj sad dalje ako opet dodjem kod njega ima da mu zapalim samar ako se opet pocne isto ponasati (i nas odvjetnik je bivsi sudac trg. suda i veli da nije normalan ali je sudac), ne dozvoljava da se obratimo sudu, ne poziva nase svjedoke,ne priznaje dokumente (originale), priznaje neovjerene dokumente tuzitelja :-?

 

da li mozemo traziti drugog suca, da li mogu tuziti za stetu zbog privremene mjere (11 mj. mi je blokiran iznos od 25k eur)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmmm... treba mi više detalja. Koje vaše dokumente sud ne prihvaća.

 

Na trgovačkom sudu prvo se gledaju dokumenti, a ako se iz dokumenta ne može zaključiti o osnovanosti tužbenog zahtjeva onad se pribjegava saslušanju svjedoka (tako bi barem trebalo biti).

 

Tko su tvoji svjedoci?

 

Tvoji zaposlenici i Pero Perić iz Pušće Donje koji je kao bio nazočan prilikom usmene izmjene ugovora?

 

Takve svjedoke niti jedan sudac T.S.-a ne prihvaća (osim ako nije kakva veza)

 

Istina sudac mora imati jako dobar razlog zašto ne postupiti po uputama višeg suda, no ako je sve po PS-u, tada mu nitko ništa ne može prigovoriti.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dokumenti su, originalni računi za smještaj radnika (njegovih), prehranu, materijal - svi dokumenti su u originalu....

 

njegovi dokumenti:nepotpisana građ. knjiga, skica (njegova), račun (njegov, neovjeren i nije nam poslan nikad)

 

svjedoci su: vlasnik hotela koji je smijestio radnike, trgovac i dostavljač građ. materijala, šef gradilišta (zaposlenik treće pravne osobe), nadzorni (bez ikakve mrlje u karijeri), sadašnji vlasnici stanova koji su prisustvovali gradnji i upoznati su s slučajem i za finale njegov bivši radnik koji je nakon šikaniranje jer nije htio lažno svjedočiti u njegovu korist popu.. otkaz

 

viši sud je već kad je prvi put prihvatil žalbu pisal da se mora provesti saslušanje svjedoka i provjera dokumentacije, a ovaj sudac odbija bez obrazloženja u zapisnik, a na ročištu urla na mene da mu je već dosta i da platim konačno, a mojem odvjetniku zabranjuje govoriti i preko njegovih riječi diktira zapisnik :-?

 

ajd i na kraju napišem o čem se radi, mi smo angažirali malera za posao, s obzirom da nije imao love (jadan obrtnik) dogovorili smo plaćanje samo ruku a materijal hranu i smještaj platili mi, nakon izvršenog posla mi platimo i sve OK, ali nakon 3 mjeseca dolazi tužba pred ovrhu i onda kreće borba, ne želi razgovarati ni pregovarati, dokazuje lažnim dokumentima (izmišljena građ. knjiga) nema dokaze u vidu građ. dnevnika (imamo ga mi a sudac ne prizna), na sudu glumi žrtvu a kupuje kuće i aute, prijeti na cesti a na sudu glumi da je on ugrožen uglavnom bolesnik i onda naletim na suca koji ima problema s srcem i koji uskoro ide u mirovinu pa je malo neuračunljiv (riječi predsjednika suda), eh da i sudac ne želi vještačenje već on tumači građevinske dokumente :-o vtsrh nalaže vještaka a ovaj ne j.... živu silu

 

prešli smo preko svega i plaćamo odvjetnike (do sad više do 100k kn) i čekamo redovne postupke i na sudu se odnosim prema svima s punim poštovanjem i po ps-u :klanja: ali kaj je preveč nije dobro ni s kruhom :tikvan:

 

malo je već počelo škodit zdravlju roditeljima (čir, tlak, živci) pa kad puknem ima da :fajter:

 

nemojte reći da trebam boljeg odvjetnika jer tu kod nas nema i da napišem koji je siguran sam da bi se složili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

'Ajde dobro, ako ništo mogao je sudac barem odrediti građevinsko vještaćenje, tim više što mu je to naredio VTS.

 

No, činjenica jest, na koju ne znam kako suci gledaju, da glavnog nadzornog inženjera, koji ovjerava građevinski dnevnik, određuje i plaća upravo investitor, te on iako bi trebao biti nepristran, ipak u praksi štiti interese investitora.

 

Također, iako se u ugovore o gradnji obično ugovra fiksna i nepromijenjiva cijena, novi ZOO stavlja poslovnu praksu i trgovačke običaje iznad ugovora, pa čak i iznad zakona, tako da ovisi i o tome koliko ste mu do sada platiti, ako je čovjek imao više troškova nego dobiti, moguće je da se sud poziva upravo na te odredbe.

 

U svakom slučaju i nakon tvog detaljnog obrazloženja predmeta ne mogu ti reći postoji li negdje kvaka u čitavoj priči, to je nemoguće bez kompletnog uvida u spis i čitavu dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemam kod sebe rješenje ali između ostalog piše da nije jasno iz kojeg razloga sudac propušta utvrditi stvarno činjenično stanje, te da je privremena mjera donešena na temelju poništene presude te da je ista "pokušano objesniti jednom nesuvislom rečenicom"??? mogu dići tužbu protiv suca? za kamate i izgubljenu dobit, a i narušen ugled firme? pomalo mi je već svejedno kaj je on sudac i kaj bum si vjerojatno navukel druge suce na vrat :predaja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

* Kad smo to hteli napraviti onda je bilo: bolje nemojte jer bi se mogli zamjeriti, pa znate on je stari pa ide zacas u penziju, pa on je bolestan pa ide na operaciju, pa je na bolovanju, a interesantno svaki put se stigel vratiti pozvati na raspravu i odrzati je u western stilu....sad smo dobili drugog suca jer je ovog fršljoknulo (konačno :vrag: )

 

za malo smjeha eto anegdote: Bila zakazana rasprava a sudac bolestan, pa na zamjenu dobili sutkinju! U 15 minuta od početka rasprave ženskica shvatila bit priče i dala rješenje da se dostave dokumenti i da se ispitaju svjedoci i da se obavi vještačenje, reko super! Slijedeću raspravu preuzima sudac i veli "što je to ova glupača napravila to ništa ne valja" vadi zapisnik iz predmeta maše njime i baca ga ad acta (u smeće) pred nama!!!! Naš odvjetnik pokušava nešto reći ali uzalud, donosi sudac novo rješenje za donošenje presude i donosi presudu? Mi van iz sudnice i na nekoliko kratkih da se dobijemo (i mi i odvjetnik) pa do predsjednika suda i onda vidi * !!! :tikvan:

 

ne mučimo se više s ničim, ako izgubimo izgubimo, za te pare nebumo propali (samo bude nam trebalo koja godina kaj se oporavimo)....pa nek si imaju...i tužitelj i sudac...a valjda postoji neka kozmička pravda :propovjeda:

 

jedino kaj sad apsolutno razumijem da ljudi puknu pa dolete na sud i onda bum bum jer ako nama to rade a imamo odvjetnike i možemo to servirati kaj je onda s ljudima koji si to ne mogu priuštiti :fajter:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija