mandarina82 objavljeno: 30. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 30. studeni 2007. Molim Vas odgovor, da li i najamnina, naravno ne plaćena, zastarjeva? Koji je rok zastare? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mandarina82 odgovoreno: 1. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2007. Molim Vas pomozite mi odgovorom, hitno mi je jako. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mandarina82 odgovoreno: 2. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2007. Najljubaznije vas molim, kada nastupa zastara za ne plaćene najamnine gradskog lokala Molim vas , hitno mi je Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 7. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2007. Prema članku 229. ZOO-a Tražbina (potraživanje za..) zakupnine i najamnine, bilo da je određeno plaćanje povremeno, bilo u jednom ukupnom iznosu, zastarijeva za tri godine. Članak 233. (1) Sve tražbine koje su utvrđene pravomoćnom sudskom odlukom ili odlukom drugoga nadležnog tijela javne vlasti, ili nagodbom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom, odnosno javnobilježničkim aktom, zastarijevaju za deset godina, pa i one za koja zakon inače predviđa kraći rok zastare. (2) Međutim, sve povremene tražbine koje proistječu iz takvih odluka ili nagodbe, odnosno javnobilježničkog akta i dospijevaju ubuduće zastarijevaju u roku predviđenom za zastaru povremenih tražbina. Mislim da je to – to, odnosno da se na zakup poslovnog prostora primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima. Međutim, nije to baš tako jednostavno... ima tu varijanti u smislu "ako" (platili ste dio, osporavate dio...) Trebalo bi konkretan odgovor na pojedini slučaj potražit u Zakonu o obveznim odnosima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.