Jump to content

RACIONALIZACIJA HRVATSKOG PRAVOSUĐA


anonimno

Preporučene objave

Budući da je trenutno jedna od najvrućih tema ukidanje velikog broja sudova u RH, mislim da ne bi bilo naodmet otvoriti topic s tom temom, osobito aktualnom za mladje kolege koji se tek nadaju zaposliti u pravosudju. Najsmješnija mi je tvrdnja da nitko neće ostati bez posla, nekog to mora snaći po prirodi stvari. Da se razumijemo, meni osobno se jako sviđa sistem velikih sudova u kojima bi bilo više jednakih među jednakima, koji bi djelovali poticajno na konkurenciju i usavršavanja za razliku od malih sudova gdje djeluje jedan, neopravdano Bogom dan i najveći, često zarđao i u vremenu i znanju, ali u današnjoj situaciji ne vidim perspektive da se stvore takvi megalomanski sudovi jer nam prvenstveno nedostaje prostora da se takvo nešto iskonstruira, a poteže se i, uvijek prisutno pitanje financija i prebacivanja poslova s jednog tijela na drugo, tj. sa sudstva na upravu, koja bi onda po prirodi stvari trebala rasti i to čini priču "iz šupljeg u prazno", nažalost. Pitanje sudbenih dana također znači da mora postojati prostor u kojem će se ti sudbeni dani održavati, a taj prostor treba osigurati, čistiti, plaćati troškove opreme, energije... Zbog rečenog, sve me strah kako će to završiti. Nažalost, nemam ni mrvice povjerenja da će opstati najbolji, iskustvo otupljuje opijenost idealima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se da su sudovi s jednim ili dva suca su smiješni i nepotrebni. No, isto tako treba imati u vidu da su najveći sudovi istodobno i najproblematičniji. Ali držim da je ovo pitanje jedno od sporednih u reformi, jer kada spojite dva loša tima dobit ćete jedan loši tim. U čemu je razlika? Vjerojatno u tome da ćemo moći reći da nemamo dva loša tima nego samo jedan i da smo napredovali za 50%!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija