Jump to content

Što poduzeti kada dobijete neistinito vještačenje?


mir

Preporučene objave

Tužen sam u jednom predmetu, te je tužitelj radi osiguranja dokaza podnio drugi zahtjev za osiguranje dokaza očevidom temeljem prvog predmeta.

Očevid sudske komisije je obavljen, napisan je zapisnik, te naloženo vještaku da izradi Nalaz i mišljenje. S nekoliko mjeseci zakašnjenja u odnosu na rok koji je dobio vještak je izradio svoje vještačenje. U navedenom vještačenju skoro svaka druga konstatacija je netočna, nepotpuna ili nedovoljno precizna, a bitne stvari su ispuštene na moju štetu. Neke od navedenih konstatacija su u direktnoj suprotnosti sa zapisnikom s očevida. Mogu zaključiti ili da se vještaku živo fučka što piše ili...

Takvo tendenciozno vještačenje može mi nanijeti znatnu štetu u prvom postupku, a na isto nemam nikakvo pravo žalbe jer ga nisam niti tražio niti platio (za sada).

 

Što čovjek treba uraditi u takvom slučaju da zaštiti sebe?

Da li obavijestiti Županijski sud da imenovani stalni sudski vještak nesavjesno obavlja posao pa možda (malo vjerojatno) dobije kakvu stegovnu mjeru ili njihove udrugu HSUSU ili Hrvatsko društvo sudskih vještaka ili mi preostaje samo lajanje na mjesec u pravnoj državi gdje tužitelj ima "poznatog" odvjetnika?

Od svega toga nemam neke koristi

:-(

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija