Jump to content

Mobbing i povreda radnog prava


danah

Preporučene objave

Pred 2 dana sam digla tužbu protiv tvrke ( u kojoj sam trenutno zaposlena) za seksualno i psihičko zlostavljanje te za povredu mojih radnih prava. Naime, radila sam po 12 sati sa 5 sati stanke i tako nekoliko dana za redom. Često sam radila i po 10 - 15 dana bez ijednog slobodnog dana među kojima su bile i šifte od 10-12 sati ( zbog čega je počela patiti moja obitelji dvoje male djece - dakle dvostruki mobbing). Prijavili su me kao NKV (300 bodova, koef 1), a za moju poziciju najmanji koef bi trebao iznositi 2.10 i 630 bodova. Prijavljeni smo svi na 2023,00 kn brutto da bi se na to nadodavala stimulacija (koja je jadna i bijedna za tvrku u kojoj radim i njezino poslovanje). Nisu nam plaćeni rad nedjeljom, praznikom, kao ni noćni (prekovremeni se vraćaju u obliku slobodnih dana). Ja sam krenula u sudski spor sa te dvije optužbe, imam svjedoke i ljude koji su spremni dati iskaz na sudu. Danas me nazvao odvjetnik te tvrtke i zatražio samnom razgovor u 4 oka što sam ja kategorički odbila i rekla mu da se obrati mom odvjetniku na što je on odgovorio da mu moj odvjetnik ne treba????? Uz to, tvrdi da sam trebala nazočiti današnjem sastanku, a ja sam na bolovanju zbog reakcije na teški stres. Rekla sam mu nekoliko stvari na što je on počeo mucati i izvlačiti se na neke banalnosti. Vidjela sam koliko je sati i fino ga otkantala. Sad, mene kopka da li sam dobro učinila što nisam pričala sa odvjetnikom tvrtke? I što mislite, ako se skupi 4-5 nas zaposlenih i kolektivno tužimo tvrtku za povredu radnih prava, da li imamo šanse na osnovu gore rečenog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo suprotno, trebali ste ići na satanak i ukoliko je to moguće iznjeti svoje argumente, saslušati poslodavčeve, sjesti i probati postići dogovor u mirnom postupku.

 

U tom postupku mogli ste postići sve ono što tražite u tužbi + mir u kući, uz napomenu oprez s ovim bolovanjem, no ukoliko imate punomoćnika on uvijek može odraditi taj sastanak umjesto Vas.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da se treba razgovarati ali nikako bez svog odvjetnika, a za ovo još nije kasno... onaj ko ima radnog staža u nekom radnom kolektivu zna kako je danas ½moderno½ držati radnike u stalnoj nervozi i nesigurnosti kako bi se u strahu za radno mjesto odvukla pozornost od kršenja radnih prava...nažalost većina poslodavaca otvara oči samo kad ih pritisnu, dakle samo naprijed tražite svoje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odogovorima, samo nastavite da me dobro prosvijetlite ;-) jer uistinu želim znati na čemu sam i što me čeka. Naime, zašto nisam htjela razgovarati sa poslodavcem i njegovim odvjetnikom? Zato što su to pokušali ljudi prije mene i dobili otkaz, a ja želim sada da plate za sve ono što su nas varali i prevarili (ima nas 3 sigurnih za sad). Druga stvar je to što mi je odvjetnik jučer ujutro ostišao na 10-dnevno skijanje. Vraća se 8.01 i 9.01 imam kod njega zakazan ponovni sastanak te ne želim ništa učiniti dok se sve sa njime ne dogovorim (razmišljamo o tome da odemo u medije). Uz to, smatram da sa suprotnom stranom tj. njihovim odvjetnikom nemam o čemu pričati ukoliko nije prisutan moj odvjetnik (sa ili bez mene). Pitam se zbog čega je rekao da mu moj odvjetnik nije bitan???? Pouzdano znam da im se svim tresu stolice jer sam knjigovodstveno jako dobro potkovana i znam previše nepravilnosti, potkradanja i ostalog, a imam i dokaze (koji mi u biti i ne trebaju već im se samo može poslati financijska inspekcija da potvrdi moje tvrdnje). Ima još jedna stvar - ja sam tužbu za mobbing predala direktoru 20.12 i do danas (30.12) nisam dobila nikakav službeni odgovor što je odlučeno sa čime krše zakon jer mi tako smanjuju rok podizanja sudske tužbe. Materijal se samo skuplja. Eto, baš me zanim vaše mišljenje i što mislite o ishodu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija