Elza27 objavljeno: 21. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 21. siječanj 2008. Lijep pozdrav! Molim vaš savjet glede sljedećeg. 2002. godine uplatila sam temeljni kapital 20.000 kn za osnivanje poduzeća u PBZ banci. Nakon registracije poduzeća odlučila sam prebaciti kapital na račun Hypo banke. PBZ je dana uputa za prebacivanje novca na Hypo banku s time da sam išla prije toga u Hypo banku kako bi otvorila račun tvrtke, pri čemu sam od službenika dobila samo broj računa, ali nisam nikad potpisala obrazac za otvaranje računa u Hypo banci. Službenik mi je rekao da kada novci stignu na račun Hypo banke da će me nazvati da dođem otvorim račun tvrtke. Do 15.12. 2007. nitko me iz te banke nije kontaktirao, te sam stoga ja odlučila uzeti novce sa računa Hypo banke, ali kada sam došla tamo službenk mi je rekao da račun s tim brojem ne postoji. Otišla sam u PBZ i oni su mi dali dokaz da su novce prebacili u Hypo banku na njihov račun. Hypo banka to ne priznaje, te me zanima što mi mogla učiniti da mi novce vrate. U Hypo banci sam tražila dokaz da su mi isplatili novce, ali oni kažu budući da je prošlo pet godina nemam pravo uvida u arhivu. Što da radim dalje? Molim neki savjet? Napomene: za poduzeće je plaćen samo temeljni kapital, a poduzeće nikad nije aktivirano tj. nije počelo raditi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bleeda odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. pisanim putem, najbolje putem odvjetnika uputi pismo Hypo banci i traži dokaze o uplati i isplati novca. prijavi ih Hrvatskoj narodnoj banci, državnom inspektoratu i HANFI Sve napismeno, lijepo, i onda sve to daj u jutarnji i večernji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pllava odgovoreno: 11. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2008. prislilno na žalost slabo jer je nastupila zastara. Sud ne pazi na zastaru po službenoj dužnosti, ali odvjetnik banke će se najvjerojatnije to sjetiti spomenuti u slučaju pokretanja parnice pa bi izgubili spor i na kraju još njima platili sudske troškove. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.