Jump to content

Povrat poticaja


Ogilvie

Preporučene objave

Škakljivo pitanje - znam.

 

Ali, situacija je slijedeća:

 

Prijatelj ima poduzeće, te se između ostalog bavio i djelatnošću koja mu je nakon par godina zabranjena od strane inspekcije, iako je Min. Financija (koje i obavlja inspekciju) bilo obaviješteno o njegovoj djelatnosti.

 

On je uzeo poticaj za zapošljavanje, imajući namjeru proširiti upravo tu djelatnost, te je prije odluke inspekcije zaposlio ljude i uložio u pogon.

 

Nakon godinu dana natezanja s inspekcijom, vidio je da će daljnji troškovi pogona koji ne radi dovesti do stečaja čitavog poduzeća.

 

Tako je otpustio radnike (uz plaćene sve otpremnine, otkazne rokove i neiskorištene godišnje odmore), prodao je strojeve (po nižoj cijeni od nabavne), jer je izračunao da firma može preživjeti ako to napravi tada.

 

No, zaboravio je bio da mora vratiti i poticaj jer nije držao radnike dovoljno dugo, a kako sad krpa gubitke, tako će u slučaju povrata poticaja najvjerojatnije u stečaj.

 

Nisam našao niti jedno uporište u zakonu o tome kada se netko može osloboditi od vraćanja poticaja (čak ni u slučaju više sile).

 

Ako netko ima neku ideju, makar da se plaća na rate, neka slobodno iznese.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja upravo sada imam sličan problem, radnik na kojega smo primili poticaje dao otkaz nakon 6 mjeseci i otišao u drž. službu i sada ili moramo ponovno zaposliti nekoga makar na još 6 mjeseci ili vratiti poticaje sa 15 % kamata. Možda da se probate dogovoriti sa područnim uredom HZZ-a, u vezi obročnog plaćanja,ali to je samo njihova dobra volja!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija