Jump to content

OSIGURANJE- smrt u prometu; odvjetnicka provizija !


minha

Preporučene objave

Baka moje prijateljice je nedavno poginula u prometu, naime udario ju je auto i to na pjesackom prijelazu...Krivac je naravno zena koja ju je udarila i vozila prevelikom brzinom. Bak anije bila osigurana, obitelj poginule ne zeli tuziti zenu, ali poceli su im se javljati odvjetnici koji im govore da mogu puno zaraditi od osiguranja auta, i nude svoje usluge. Provizije koje traze su vrlo razlicite, a cifre o kojima govore da se mogu dobiti isto tako razlicite, pa nas zanima necije misljenje o tome. Takodjer nije bas jasno tko bi zapravo trebao dobiti tu odstetu- da li samo djeca poginule, ili svi koji su s njome zivjeli u istoj kuci (govore o nekoj "emocionalnoj" odsteti ako se ne varam). Poginula gospodja je osim toga bila i skrbnik dvoje sad vec odraslih osoba, i majka troje djece. A zivjela je u kuci sa svojim sinom, snahom i jos troje djece. Hvala puno na odgovoru ako netko moze malo nas savjetovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja baka je poginula na isti način prošle godine i odmah su se isto tako počeli javljati svakaki odvjetnici koji su nas upozoravali da imamo pravo na odštetu preko osiguravajućeg društva.

Iza moje bake su ostale dvije sestre i brat koji su to pravo i ostvarili ali u nešto nižem iznosu jer nitko od njih nije živio sa bakom. Naime ako sa bakom netko živi to se smatra razlogom da se dodjeli veća odšteta do iznosa od cca 220.000,00 kuna, jer kao ona ih uzdržava.

Mi unuci nismo imali pravi na nikakvu odštetu (nismo živjeli kod nje). Isto se pravo razlika i kod djece koja žive u istom gradu gdje i baka ili dalje od nje.

Provizije odbjetnika su strašne i u pravilu su od 12 do 15%. Raspitajte se za udrugu koja postoji u Zagrebu i brine se oko tih odštetnih zahtjeva stranaka, ne znam sad kako se točno zove, uglavnom se bave nesretnim slučajevima sa smrtnim posljedicama a uzimaju proviziju od navodno 8 %.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Udruga koja se brine oko odštenih zahtjeva!

 

Ovo je odlična fora. Oni se pretpostavljam mogu fino reklamirati, a onda upućuju stranke svom odvjetniku.

 

Mogo bi ja osnovati Udrugu za pomoć malim, srednjim, a pače i velikim poduzetnicima, pa napraviti fino marketinšku kampanju i onda sve koji mi se obrate za pomoć upućivati određenom odvjetniku.

 

Inače što se tiče teme - u slučaju štete od neosiguranog vozila, naknadu plaća Hrvatski ured za osiguranje (koji ima ond pravo regresa od počinitelja). Odvjetničke provizije variraju u ovom slučaju od 10%-20% (neki su spremni i platiti vještaćenje, ali ne i pristojbe).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš je zanimljivo kada se javljaju ovi što, oprostite na izrazu, seru o onome o čemu nemaju pojma.

Udruga postoji, i to znam 100% jer mi je bliža obitelj svoja prava na naknadu ostvarila upravo preko njih a ja je neću imenovat zbog reklame.

Udruga nudi profesionalne pravne savjete te pomoć odvjetnika za zaštitu i ostvarenje prava kod osiguravajućih društava kod kojih je bio osiguran auto kojim se počini prometna nesreća.

Svrha svega ovog je da vas ne oderu koje kakvi "dobri" odvjetnici. :majstor::dvoje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Udruga postoji, i to znam 100% jer mi je bliža obitelj svoja prava na naknadu ostvarila upravo preko njih a ja je neću imenovat zbog reklame.

 

Udruga je svaki oblik slobodnog i dobrovo­ljnog udruživa­nja više fizičkih, odnosno pravnih osoba, koje se, radi zaštite ­njihovih probitaka ili zauzima­nja za zaštitu ­ljudskih prava i sloboda, te ekološka, humanitarna, informacijska, kulturna, nacionalna, pronatalitetna, prosvjetna, socijalna, strukovna, športska, tehnička, zdravstvena, znanstvena ili druga uvjere­nja i ci­ljeve, a bez namjere stjeca­nja dobiti, podvrgavaju pravilima koja uređuju ustroj i djelova­nje toga oblika udruživa­nja.

 

 

Tko se neovlašteno bavi pružanjem pravne pomoći,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko drugom neovlašteno pruži pravnu pomoć za unaprijed dogovorenu ili nakon toga primljenu nagradu.

 

 

Napomena:

 

okani se davanja bilo kakvih opaski, savjeta, lekcija i neukusnih primjedbi prije no što budeš barem malo sigurna u ono o čemu trabunjaš, a ako već osjećaš potrebu za istim daj to učini obrazloženo, utemeljeno, ok?

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajd' recite jel' ova moja ideja dobra ili što?

 

Fino se osnuje udruga za pomoć i promicanje prava poduzetinka. Ovdje mogu dobiti različite informacije i pomoć, podijeliti iskustva, iznjeti vlastitu praksu, lobiranje pred državnim tijelima, networking.

 

Ukoliko trebaju pravnu pomoć, mi ćemo ih proslijediti odvjetniku koje je pouzdan i pružat će im (kao članovima) svoje usluge jeftinije.

 

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija