Jump to content

Čuvanje trudnoće i porodiljna naknada


do

Preporučene objave

Supruga mi je zaposlena od 4.09.2007. na određeno vrijeme, 6 mjeseci. Prijavljena je na 3.250,00 kuna. Od 12.11.2007. je na čuvanju trudnoće i dobiva od HZZO 800 i kusur kuna, pa me zanima koji će iznos imati kad krene porodiljni dopust, kako se to računa. VELIKA HVALA SVIMA NA BUDUĆIM ODGOVORIMA. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da Vaša supruga prije odlaska na bolovanje nije imala staž osiguranja 6 ili 9 mjeseci s prekidima u posljednje 2 godine, ostvarila je pravo na minimalnu naknadu od HZZO-a. Nakon odlaska na porodni dopust, pa do 6 mjeseci djetetovog života dobivat će naknadu od HZZO-a, koja iznosi oko 1600,00 kn, a tako će biti i u idućih 6 mjeseci. Osnovica na koju je prijavljena Vaša supruga ovdje ne igra neku ulogu, budući da nema potreban staž i isplaćene plaće do odlaska na bolovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro su ti rekli, jedno je nadoknada plaće za vrijeme bolovanja za koju je propisan uvjet prethodnog staža osiguranja, a drugo su rodiljne naknade. Trebalo bi biti tako da će nadoknada plaće za vrijeme bolovanja biti tih 800 i kusur mizerije, dok bi rodiljna naknada trebala biti onakva kakvu bi želio imati (obzirom na isplatu plaća koju gore navodiš da je bila).

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija