Jump to content

Sumljiva oporuka!


jozy

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Trebao bi hitno vase odgovoreda znam ima li smisla djelovati, dok ne dode do nekakve zastare.

Dakle situacija je ovakva;

Otac moje djevojke je oporucno ostavio mojoj djevojci (inace svojoj miljenici) vozilo BMW 5 star petnaestak godina i jedrlicu u stanju pred potapanje, dok je s druge strane svom sinu koji je inace raspikuca, narkoman i problematican tip ostavio kucu na moru 600 m2, stan u splitu 86 m2, te brdo vinograda, maslinika i pedesetak tisuca eura gotovine.

Situacija i nebi bila tako cudna da nije cinjenice da je sin oca i majku fizicki i verbalno zlostavljao, raspiskao desetke tisuca eura oceve imovine, prijetio smrci njemu i majci i sl.

Situaciju jos cudnijom cine sljedece dvije cinjenice;

1. Otac mu je 2003.kupio kafic u splitu, samo da ga makne od sebe i obitelji i time raskinuo sve odnose s njim

2. Preminuli svojoj zeni s kojom je do samog kraja bio u idilicnim odnosima nije ostavio NISTA te sad postoji velika vjerojatnost da ce je ovaj ludak izbaciti na ulicu

Takoder moram napomeniti da je preminuli do samog kraja bio lucidan.

Na kraju da josnapisem bit ovog svog dugog izlaganja; brat moje djevojke je na party-ju kojeg je organizirao povodom ovog svog dobitka,pod utjecajem svega i svacega, jednom mom prijatelju rekao; da je platio odvjetnici preminuloga 20 000e da srede oporuku u njegovu korist.

Sad kad znate sve cinjenice mene zanima; dali je moguce da je to uspio izvesti, moze li se to ikako istraziti, i dali igdje mora postojati jos koji primjer oporuke?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) možete pokrenuti parnicu radi poništenja oporuke, ako smatrate da je oporuka sastavljena pod silom, prijetnjom, prijevarom ili zabludom. Tada u parnici morate dokazati da je brat tako postupao.

 

2) ako sumnjate na te okolnosti, podnesite kaznenu prijavu. Tada ODO i policija prikupljaju moguće dokaze i provjeravaju sve vaše navode, da bi se utvrdila da li postoji osnovana sumnja na neko kazneno djelo. Kaznena prijava je besplatna, pa ako ste ozbiljni i spremni davati svjedočke iskaze (vi, djevojka i njena majka)pokušajte prvo tako.

 

3) ako oporuka ostane takva kakva jeste, kći i majka mogu tražiti tzv. vraćanje darova i smanjenje oporuke koliko je potrebno da se namire njihovi nužni dijelovi.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija