Jump to content

Polazni 1.50


Dodadi

Preporučene objave

"Članak 17.

 

Polazni faktor 1,50 je kod izračuna:

– invalidske mirovine hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata bez statusa HRVI, pripadnika gardijske postrojbe i specijalne policije u vrijeme Domovinskog rata."

 

Situacija je sljedeća!!!!!

Kolega je bio pripadnik pričuvnog sastava specijalne policije 91./92, nakon čega je jedno kraće vrijeme bio van ratnog rasporeda nakon čega je javio i "R" brigadu HV-a.

U slučaju mirovine, bez dragovoljca i RVI-a, ide li u mirovinu s polaznim faktorom 1.50.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Faktor 1,10. Ako je samovoljno napustio postrojbu specijalne policije na duže vrijeme (tijekom ratnih aktivnosti na ugroženom području) ratni put mu neće baš lijepo izgledati kao i potvrda o statusu branitelja, a vještaci u mirovinskom pored medicinske dokumentacije čitaju i ratni put i razne potvrde (iako tijekom procjene u postupku vještačenja izgleda kao da to nisu ni pogledali-pogledali su i pročitali sve zasigurno).

 

;-)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo me je ipak malo oraspoložilo.Mislio sam već da je to prošlost,zaborav.Mislio sam da to više niko ne gleda.Previše je ljudi sa tim rupama.U većini slučajeva rani ulazak u policiju a zatim prvi okršaji i oni nestaju sa scene zatim se pojave u nekom nebitnom trenutku i evo ih ravnopravnih sa onim pravim.Istina neki su te rupe pokrpali s narodnom zaštitom ali neki ne.Rat je sve udaljeniji a mi sve jednakiji,priče sve sličnije.Hvala bogu da ipak nije tako da ipak postoji nekakav filter koji to koliko toliko razdvoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija