Jump to content

savjet u svezi osobne koja je istekla


cimbal

Preporučene objave

dobar dan svima, evo prvi put da tražim stručni savjet. radi se o prijelazu granice kod Neuma, sa osobnom iskaznicom koja je istekla. Granični policajac (hrvatskai) mi je uzeo podatke, ali i pustio preko granice (išao sa obitelji u Dubrovnik). na povratku nisam imao nikakvih problema (jer me nitko preko granica nije niti zaustavljao), I sad mi stigla poziv prekršajnom sucu, da sam okrivljen po članku 5. stavak 1. , kažnjiv po članku 24. stavak 1. Zakona o osobnoj iskaznici. Pogledao sam navedene odredbe i ne mogu naći prekršaj koji sam počinio (korištenje osobne koja je istekla), naime članakom 5. stavak 1. je propisano da se osoba ne može služiti osobnom iskaznicom ako su se promijenili osobni podaci osobe, što u mom slučaju nije slučaj. hvala unaprijed svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 5. stavak 1. Zakona o osobnoj iskaznici sadrži tri točke. Vi ste odgovorni jer ste prekršili odredbu čl. 5. st.1. t.3. Zakona a koja kaže da se osoba ne smije služiti osobnom iskaznicom ako je oštećena ili iz bilo kojeg drugog razloga ne služi svrsi. Vaša osobna iskaznica, kojoj je istekao rok važenja ne služi svrsi. U istom ste položaju kao osoba koja nema osobnu iskaznicu jer je vaša nevažeća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija